Kan ik een consulent van Tante Rosa ontmoeten?

Gratis advies bij één van onze consulenten

Lijkt het je wat, wasbaar maandverband en menstruatiecups maar twijfel je nog welk model, of heb je toch nog wat overtuiging nodig, dan kan één van onze consulenten je helpen. De consulenten hebben zelf een demosetje met verschillende types inlegkruisjes, maandverband en menstruatiecups, ze kennen de producten en hebben zelf ervaring. Je kan terecht bij:

Organiseer eens een cup party

Breng wat vrouwen en meisjes samen, voor een gezellig avondje cuppen. Een consulente van Tante Rosa wijdt je in in de geheimen van wasbaar maandverband, inlegkruisjes en menstruatiecups. Je mag alles eens betasten en bevoelen en ondertussen ongeneerd vragen stellen. Het wordt sowieso een leuke avond. En die schrik voor dat cupje ben je zo kwijt. Hier lees je er meer over.

Privéconsult

Onze infosessies en cup party's zijn een aanrader: we geven er alle basisuitleg over cups en maandverbanden, tonen alle soorten en modellen. Deze infosessies zijn gratis. Wil je een privéconsult, dan kan dat bij een consulent, zij kan daarvoor 20 euro aanrekenen. Die 20 euro krijg je terug wanneer je achteraf bij Klein Spook bestelt.

Dit zijn ze, onze consulenten

ANTWERPEN

Nathalie Biesemans Tante RosaNathalie Biesemans uit Antwerpen

Waarom duurzaam: bezig zijn met duurzaamheid zit in mijn bloed en het maakt me gelukkig om bewust om te gaan met materialen, producten, voeding,..en om mijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. 

Wanneer gestart met wasbaar en waarom: ik volgde met vriendinnen een infosessie bij een Tante Rosaconsulente in januari 2014 en ben met een klein hartje beginnen met uittesten. Sindsdien helemaal verkocht aan wasbaar maandverband en de cup en zou ik niet meer anders willen.

Waarom consulente bij Tante Rosa? omdat ik geloof dat vele individuen écht het verschil kunnen maken, omdat ik ongelofelijk graag vrouwen informeer en adviseer over wasbaar maandverband en welke cup bij hen past, omdat de wasbare maandverband & cupmicrobe me echt gebeten heeft:-)

Mailnathaliebiesemans@tanterosa.be

 

 

Jelse consulent Tante RosaJelse Coulier uit Edegem (regio Antwerpen)

Waarom duurzaam: Aangezien ik voor mijn kind voor wasbaar koos, vond ik dat ik het zelf ook moest proberen. En dat was een dikke meevaller en het gaat er alleen maar op vooruit !! Die inlegkruisjes en maandverbanden zijn super positief geëvalueerd op 5 jaar tijd!! Ik vind het heerlijk om niet meer alles in de vuilnisbak te doen en elke keer het onaangename gevoel te hebben (en die vuilbak leegmaken bah).

Wanneer gestart met wasbaar en waarom: 5 jaar geleden vond ik dat ik het ook wel eens moest proberen aangezien we ons kind in wsbaar staken. En wat was ik positief verrast. Als ik dat vroeger had geweten! In mijn job was het niet altijd vanzelfsprekend dat er een vuilnisbak in de wc stond. Dat is nu wel opgelost.

Waarom consulente bij Tante Rosa? Te veel vrouwen doen maar verder met de veel te absorberende dingen en weten eigenlijk niet zo goed wat wasbaar eigenlijk is en zijn er wat vies van. En ja de eerste keren is echt wel raar,maar eens je het comfort gevonden hebt word je helemaal blij

 
 
 
 
 

Isabel Van Bergen uit Muizen (Mechelen)

 
Waarom duurzaam? Dat is stap voor stap gegroeid bij ons, een beetje parallel aan onze levensloop. We hebben bio-ecologisch gebouwd, gaandeweg zocht ik ook als vrouw naar eco alternatieven en toen er dan kindjes kwamen hebben we ook daar gekeken hoe we ons steentje konden bijdragen aan een vergroening van onze levensstijl zonder dat we hierbij moesten inboeten op comfort. 
 
Wanneer gestart met wasbaar en waarom: Nog voor de kindjes geboren waren, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor wegwerptampons en -maandverband. Ik heb altijd een hekel gehad aan al dat plastic en broeierig gevoel van maandverbanden. Daarmee ben ik dus begonnen. Toen dat heel aangenaam bleek, heb ik nadien ook voor tampons de stap gezet om die te vervangen door meer gezonde en ecologische alternatieven. 
 
Waarom consulente bij Tante Rosa? Ik merk dat er in mijn vriendinnengroep en daarbuiten meer en meer interesse is in wasbare alternatieven. Maar dat is tegelijk ook gerief dat je minder snel zomaar ergens koopt zonder wat te weten te komen over het aanbod. Met de cupparty's hoop ik om het taboe hierrond wat te doorbreken en op een fijne manier andere vrouwen kennis te laten maken met de alternatieven waar je huid, het milieu en je bankrekening blij van worden.
 
 

OOST-VLAANDEREN

Elke Verbruggen, consulent bij Klein Spook

Elke Verbruggen uit Sint-Niklaas

"Na de bevalling van mijn oudste zoon Joren merkte ik dat ik allergisch reageerde op het kraamverband van het ziekenhuis. Toen ben ik hydrofiele luiers beginnen gebruiken.. Maar ik dacht, dat moet toch wel anders kunnen?!? Een kleine google-search bracht me bij Tante Rosa waar ik mijn eerste cup bestelde. Die kon ik uiteraard niet meteen na de bevalling gebruiken dus kocht ik ook wasbare maandverbanden.
 
Nu na de bevalling van mijn jongste zoon Stan gebruik ik nog steeds wasbare maandverbanden en ik kan niet wachten om weer aan de slag te kunnen met mijn cup. 

Ik ben nu consulente bij Tante Rosa omdat ik vind dat de taboe rond menstruatie verbroken moet worden. Het hoort bij vrouw-zijn en moet dus zo aangenaam mogelijk gemaakt worden."
 
 
 
 

Tante Rosa consulent Lien VerdicktLien Verdickt uit Gent 

Waarom duurzaam? De shift naar duurzaam kwam in ons gezin niet in een grote beweging maar in kleine stapjes. Eerst waren er de wasbare luiers van de kinderen, dan kwam er het kraamverband en stapje voor stapje werden heel wat items in huis vervangen door een duurzaam alternatief. We leven op onze planeet, er is geen reserve-alternatief, dus kunnen we er maar beter zorg voor dragen.

Wanneer gestart met wasbaar? Gestart met wasbaar nadat de wasbare luiers hier al goed de intrede gedaan hadden en een wasbaar kraamverband misschien toch iets comfortabeler zou zitten dan een wegwerp-exemplaar. Mijn eerste stapjes in wasbaar moeten dateren van ergens 2011 – 2012.

Waarom consulente? Om mijn oeverloos enthousiasme voor wasbaar kwijt te kunnen bij een groter publiek. Zo krijgen mijn vrienden een mildere dosis :-).

Ik wil als consulent mensen niet aanzetten tot kopen. Alles wat je koopt blijft immers altijd ergens aanwezig. Het is aan ons om op een verantwoorde en fijne manier met spullen om te gaan. Wel wil ik mensen graag inspiratie geven voor dat moment waarop er dan toch een item in huis moet vervangen worden, een wegwerp-product op het boodschappenlijstje terecht komt of je op zoek gaat naar dat ene herbruikbare alternatief dat bij je past.

 

Lies Pauwels - consulent Tante RosaLies Pauwels uit Gent  

Waarom duurzaam? Het is voor mij logischer om te hergebruiken dan om telkens wegwerp te gebruiken. Het is niet alleen duurzamer, maar het geeft ook minder onaangename geurtjes en ik word blij van de toffe printjes.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Door het wasbaar luieren viel het frankske dat ik dit uiteraard ook voor mezelf kon doen. Vraag is waarom ik hier nog niet sneller op was gekomen, aangezien ik nogal allergisch reageerde op al dat wegwerp. Sindsdien wil ik niet meer zonder!

Waarom consulente bij Klein Spook? Een logisch gevolg van wasbare luierconsulente en toch ook weer anders. Ik vind het heel gezellig om met vrouwen samen het hierover te hebben, te luisteren en samen te zoeken naar het best passende maandverband, menstruatiecup of menstruatie-onderbroek.

Mailliespauwels@tanterosa.be

 

Nathalie Delporte Tante RosaNathalie Delporte uit Zingem (Vlaamse Ardennen)

Wanneer gestart met wasbaar en waarom? Na enkele jaren wasbaar luieren, werd ik nieuwsgierig naar de maandverbanden (maar ik ging dat NOOIT gebruiken! Gewoon even luisteren :-)). Een week later was ik helemaal overtuigd… sindsdien nooit meer wegwerp gebruikt. Had ik dit maar eerder geweten…

Waarom consulente bij Tante Rosa? Waarom niet? Een Tante Rosa infosessie (ofte een ‘cupparty’) is mega gezellig, en de meeste dames geraken helemaal overtuigd. Goed voor hun huid, goed voor de portemonnee én supergoed voor het milieu!

mailnathalie@tanterosa.be 

 

 

 

 

Sanne BuelensSanne Buelens uit Lochristi

Waarom duurzaam? Om dezelfde reden als het gebruik van wasbare luiers voor de kindjes. Er is geen planeet B, dus dringend tijd om er zorg voor te dragen. Als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen, graag. Daarnaast val ik soms achterover van de kostprijs van maandverband en tampons die je dan een paar uur later in de vuilbak gooit. 

Wanneer gestart met wasbaar en waarom? Hoewel kiezen voor wasbare luiers voor mij als vanzelfsprekend was, vond ik wasbaar maandverband en cups een heel pak moeilijker. Om de een of andere reden vond ik omgaan met bloed lastiger als kon ik niet precies zeggen waarom. Pas toen een vriendin me vroeg voor een cupparty was ik overtuigd. Wassen bleek toch niet zo ingewikkeld en het argument van minder irritatie gaf voor mij de doorslag.

Waarom consulente bij Tante Rosa? Om het wasbaar gamma meer bekend te maken en vrouwen te informeren dat het ook anders kan, met minder irritatie, minder ongemak en minder afval. Als meer comfort samen gaat met minder afval, dan hoort iedereen dat toch te weten? ;-)

mail: sannebuelens@tanterosa.be

 

WEST-VLAANDEREN

Tante Rosa Marie De MaesschalckMarie De Maesschalck uit Veldegem

Waarom duurzaam? Duurzaam is iets wat me al heel lang bezig houdt en aangezien alle kleine beetjes een groot verschil kunnen uitmaken, vind ik het wel leuk om dit op alle vlakken te proberen doen.
 
Wanneer gestart en waarom? De wasbare luiers kende ik al lang, maar meer dan dat ook niet. Toen een vriendin van me enkele jaren geleden bezig was over een cupje, was ik direct nieuwsgierig om dit zelf ook te gebruiken.
Wonderwel was ik daar direct mee weg en dus ook direct verkocht :) De wasbare maandverbanden ken ik pas sinds kort, maar was voor mij evident het direct ook aan te schaffen.
 
Waarom consulent? Om naast de baby’s een goed gevoel te geven met de luiers, ook de mama’s en anderen te kunnen helpen. 
Het is iets wat misschien nog niet zo gekend is, of over wordt gesproken, maar ik wil andere vrouwen graag helpen in hun zoektocht naar wat aangenaam is.

Mailmariedemaesschalck@tanterosa.be

 

Noemie Weytens uit Waregem

Tante Rosa Noemie WeytensWaarom duurzaam? Waarom niet? Het is logisch omdat duurzaam volledig overeenstemt met mijn gevoel en intuïtie. Omdat het gebruik van tante Rosa artikelen, of het nu menstruatiecup of wasbaar inlegkruisjes zijn, de hele vrouwelijke cyclus zoveel aangenamer en fijner maken.
 
Wanneer gestart met wasbaar? sinds april 2016
 
Waarom consulente bij Tante Rosa? Om niet alleen de kennis van de luiers te verspreiden maar ook de mama’s, dochters, oma’s en buurvrouwen bij te staan in voor hen ook van de maandelijkse cyclus een aangename periode te maken.
 
 
 
 

 

 

Tante Rosa Yoke BondeelYoke Bondeel uit Brugge

Waarom duurzaam? Waarom zouden we blijven vasthouden aan synthetische producten die we nog maar enkele decennia gebruiken? Vroeger gebruikten we altijd natuurlijke alternatieven tijdens de menstruatie, het is dus helemaal niet nieuw of onhygiënisch, alleen wat in de vergetelheid geraakt.

Alle uitdagingen zijn met natuurlijke grondstoffen te realiseren. Bovendien is het ook vaker recycleerbaar of herbruikbaar. Waarom iets weggooien als je het anders kan doen? Minder verbruik gaat hand in hand met minder impact.

Wanneer gestart met wasbaar en waarom? In 2017 na de geboorte van mijn zoontje. Het leek mij te gek om de kraamperiode door te komen met synthetische materialen tegen mijn huid. Ik kon niet wennen aan de doorsnee kraamverbanden. De wasbare maandverbanden in katoen of bamboe voel je niet zitten overdag of ’s nachts en dat is verzachtend tijdens de kraamperiode.

Waarom consulente bij tante rosa? Om andere mama’s, vriendinnen, dochters, oma’s de aangename voordelen van wasbaar te leren kennen en ontdekken. Het is fijn te ontdekken dat bepaalde ongemakken simpel op te lossen zijn! En om op een gezellige cupparty te kunnen praten en bijleren over iets dat ons als vrouwen allemaal verbindt, vooral zonder taboes. Als consulente wil ik ook graag mijn steentje bijdragen aan een afvalvrijere wereld.

Mail: yokebondeel@tanterosa.be