De website vernieuwt en sluit van 8 tot 12 december. Als goedmakertje krijg je tot 7 december 15% korting met de kortingscode tanterosa2.0

Waarom Klein Spook en Tante Rosa niet meedoen aan Black Friday

Wasbare luiers, menstruatiecups, wasbaar maandverband, boodschappentassen,… Het zijn allemaal duurzame spullen, die lang meegaan en tijdloos zijn. Duurzaamheid staat haaks op de vluchtigheid van tijdelijke promoties. Daarom doet Klein Spook dit weekend niet mee aan Black Friday.

Wie Klein Spook kent, weet dat we principes hebben, waar we zo hard mogelijk aan vast houden. Toen we zeven jaar geleden startten met Klein Spook, deden we dat vanuit de visie om zoveel mogelijk mensen wasbaar te laten luieren. Om de boodschap te verspreiden dat er een milieuvriendelijk alternatief bestaat voor wegwerp. Niet om mensen met een korting naar onze webshop te lokken en omzet te maken.

Uiteraard geeft Klein Spook ook af en toe kortingen, maar dan vooral aan mensen die hun engagement voor de maatschappij bewijzen door een vereniging te steunen die voor een betere wereld ijvert. Daarom krijgen leden van onder meer MamAditi, het Gents Milieu Front (GMF), het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) standaard tien procent korting op al hun aankopen bij Klein Spook en Tante Rosa.

Het is onze vaste overtuiging dat uit het buitenland overgewaaide initiatieven als Black Friday, Boxing Day of andere kortstondige promoties  er enkel op gericht zijn mensen meer te laten spenderen, niet om mensen minder te laten uitgeven of te laten besparen.

Toegegeven: ieder jaar twijfelen we. We horen van collega’s dat ze in het Black Friday weekend de omzet van een halve maand of meer binnenhalen. Het is verleidelijk, maar ook dit jaar houden we de boot af. De Black Friday-procenten die we niet weggeven, investeren we liever in het geven van nog meer infosessies, het nog beter informeren van jonge ouders en het helpen oplossen van eventuele problemen. De voldoening daarvan blijft bij ons langer hangen dan een tijdelijke piek in de verkoop.

Foto: www.nimsa.be

Plaats uw commentaar