English

Help! Welke menstruatiecup moet ik kiezen?

-maandag, 11 december 2023

We krijgen de vraag dagelijks. Logisch, je kan het niet zomaar even passen als een nieuwe broek. Toch gaan we er prat op voor bijna iedere vrouw de juist menstruatiecup te hebben.  

 

Meluna

De Meluna is een fijn instapmodel. Ze bestaat in verschillende maten en stevigheden. Interessant als je wil testen of een cup tout court iets voor jou is. Veel vrouwen zijn ook gewoon goed met de Meluna. Als je merkt dat je toch nog lekken hebt, raden we je de Super Jennie aan. 

Sowieso mag je ervan uitgaan dat bijna alle vrouwen een gewone (en dus geen korte) vagina hebben. Shorty's zijn echt de uitzondering voor vrouwen die bijvoorbeeld een zeer gekantelde baarmoeder hebben. In dat geval weet je dat meestal.  

En ook soft en sport is uitzonderlijk. Soft is bijvoorbeeld voor vrouwen met weinig bekkenbodemspieren, zij hebben vaak last van wat urineverlies bij lachen, niezen of springen. Sport is voor professionele sporters die hun bekkenbodemspieren gebruiken zoals bij paardrijden, yoga en ballet.  

 

Super Jennie

De Super Jennie isonze passe-partout onder de cups. Hij gaat zowel bij vrouwen met zwakkere als stevigere bekkenbodemspieren. Bij twijfel neem je best deze. Door zijn goede klokvorm klapt hij goed open en blijft hij mooi zitten.

 

Merula

Een controversiĆ«le cup is de Merula. Hij heeft een speciale ronde vorm. Bij vrouwen met een lange vagina scoort hij niet goed, maar hij is ideaal voor vrouwen met een lage baarmoederhals. De cup zit rond de baarmoederhals en kan veel opvangen.

 

Enkele vraagjes

Om je ideale cup te helpen bepalen heb ik een aantal vraagjes voor je. 

- Hoe oud ben je?
- Hoe groot ben je?
- Hoeveel weeg je?
- Heb je kinderen?
- Heb je veel bloedverlies?
- Denk je dat je zwakke bekkenbodemspieren hebt? Heb je soms moeite om je plas op te houden?
- Kan je je baarmoedermond voelen? Zit die laag tijdens je menstruatie? 

 Stuur een mailtje naar elisabeth@tanterosa.be en we bepalen de ideale cup voor jou.