Help! Welke menstruatiecup moet ik kiezen?

We krijgen de vraag dagelijks. Logisch, je kan het niet zomaar even passen als een nieuwe broek. Toch gaan we er prat op voor bijna iedere vrouw de juist menstruatiecup te hebben. We hebben in ons assortiment 3 merken met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. 

Meluna

De Meluna is een goede, maar iets goedkopere cup en daardoor interessant als je wil testen of een cup tout court iets voor jou is. Veel vrouwen zijn ook gewoon goed met de Meluna. Als je merkt dat je toch nog lekken hebt, raden we je de Ladycup of Super Jennie aan. 

 

Sowieso mag je ervan uitgaan dat bijna alle vrouwen een gewone (en dus geen korte) vagina hebben. Shorty's zijn echt de uitzondering voor vrouwen die bijvoorbeeld een zeer gekantelde baarmoeder hebben. In dat geval weet je dat meestal.  

En ook soft en sport is uitzonderlijk. Soft is bijvoorbeeld voor vrouwen met weinig bekkenbodemspieren, zij hebben vaak last van wat urineverlies bij lachen, niezen of springen. Sport is voor professionele sporters die hun bekkenbodemspieren gebruiken zoals bij paardrijden, yoga en ballet.  

Ladycup

De Ladycup heeft een aantal voordelen waardoor ze minder lekken en beter zitten

- het materiaal is van medische siliconen
- de cup is onderaan wat zachter en bovenaan wat stugger waardoor het makkelijk openklapt
- de cup is iets boller dan de meeste cups waardoor hij goed blijft zitten
- door de grotere gaatje klapt de cup goed open en kan je makkelijk het vacuum verbreken waardoor je hem ook makkelijk kan verwijderen.  

Super Jennie

De Super Jennie is iets zachter dan de Ladycup. Het is onze passe-partout onder de cups. Hij gaat zowel bij vrouwen met zwakkere als stevigere bekkenbodemspieren. Bij twijfel neem je best deze. Door zijn goede klokvorm klapt hij goed open en blijft hij mooi zitten.

Enkele vraagjes

Om je ideale cup te helpen bepalen heb ik een aantal vraagjes voor je. 

- Hoe oud ben je?
- Hoe groot ben je?
- Hoeveel weeg je?
- Heb je kinderen?
- Heb je veel bloedverlies?
- Denk je dat je zwakke bekkenbodemspieren hebt? Heb je soms moeite om je plas op te houden?
- Kan je je baarmoedermond voelen? Zit die laag tijdens je menstruatie? 

 Stuur een mailtje naar elisabeth@tanterosa.be en we bepalen de ideale cup voor jou.