Nederlands
RSS

Blog berichten van '2021' 'november'

Waarom Black Friday een zwarte dag is voor de planeet

geen black friday tante rosaHet gaat niet de goede kant uit met onze planeet. Dat weet je als klant van Klein Spook en Tante Rosa. Een beter milieu is wellicht ook voor jou de hoofdreden om wasbare luiers of menstruatieproducten te gebruiken. Consuminderen is een goede manier om onze ecologische voetafdruk te beperken. Een kortingenfestival als Black Friday, dat alleen maar wil aanzetten om meer te consumeren is dus niet aan jou besteed. Daar zijn we blij om, want ook wij houden niet van Black Friday.

Heel eerlijk: soms kriebelt het om wél mee te doen aan deze commerciële feestdag. Zeker wanneer we van collega’s horen dat ze in een Black Friday weekend evenveel omzet draaien als anders in een halve maand. Want ook wij moeten onze voorraad verkopen om je zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Om verder te kunnen investeren in informeren en adviseren.

Toen we tien jaar geleden met Klein Spook startten, wilden we vooral zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met wasbare alternatieven voor wegwerp. De webshop was eigenlijk bijzaak. Al tien jaar houden we vast aan een aantal principes. We proberen ook in onze werking zo duurzaam mogelijk te zijn. Door vooral Europese producten te verkopen. Door voorrang te geven aan initiatieven die ook een sociale insteek hebben. Door verpakkingen te hergebruiken. Door je te stimuleren om een afhaalpunt te kiezen in plaats van thuis te laten leveren. Maar bovenal door producten aan te bieden die duurzaam zijn, die je jarenlang kan gebruiken.

De kortingdwang van solden of Black Friday staan haaks op het principe van duurzaamheid. Black Friday is kopen om te kopen, niet omdat je iets nodig hebt. We zijn daarom blij dat ook jij niet meedoet aan Black Friday. We zijn blij dat ook een steeds groter deel van onze collega’s ook beslist om niet mee te doen. Laat al die nieuwsbrieven en promo’s maar passeren. Doe lekker niets. Klinkt goed he? Mee de planeet helpen redden door lekker niets te doen. Succes!