RSS

Blog berichten van '2023' 'oktober'

Als eens aan velcro gedacht?
Als eens aan velcro gedacht?

Fiets je vaak en vind je die drukknopjes van maandverband en inlegkruisjes hinderlijk? Dan hebben we fijn nieuws voor je: onze Tsjechische leverancier Bamboolik produceert op vraag van Tante Rosa een variant van maandverband en inlegkruisjes met velcro in plaats van drukknopjes. De verbandjes zijn gemaakt in biokatoen, de maandverbanden hebben een tussenlaag in PUL, en dankzij de velcro kan je ze aanpassen op de maat van je slipje. 

Er zijn trouwens nog opties als je niet van de gewone gewone snaps houdt. EcoFemme heeft inlegkruisjes en maandverbanden met superdunne drukknopjes die je niet voelt. En Imse heeft er zonder sluiting. Je wikkelt ze rond je slipje. 

Geen zweetgeur met nuud
Geen zweetgeur met nuud

Ik ben al een paar jaar hevige fan van nuud. Drie keer per week smeer ik een beetje nuud onder mijn oksels en echt, geen zweetgeur. Ik gebruik voor de rest geen deodorant meer. Ook ZEER interessant met pubers in huis. Ja, ik spreek uit ervaring! nuud is een anti-odorant. Je zweet dus wel nog, het stinkt alleen niet meer.  Het is het micro-zilver dat daarvoor zorgt. Het remt bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken op natuurlijke wijze. Echt! Een aanrader. We hebben het startpakket naast rood - ja het is een thema deze nieuwsbrief - nu ook in het zwart, mét magic cap, om de nuud gemakkelijker uit te smeren. Ideaal probeerpakketje.

miokoo gaat voor ROOD menstruatieondergoed
miokoo gaat voor ROOD menstruatieondergoed

Wie zegt dat je tijdens je maanstonden niet voor kleur kan gaan? De meeste menstruatieslips zijn in het zwart, maar het kan ook uitbundiger. Onze twee favoriete merken gaan dit najaar voor meer kleur. Imse komt binnenkort met een tienerversie in drie kleurtjes. Daarover meer in november. Miokoo gaat nu al voor rood. 

Duurzaam duurt het langst

Miokoo is een Belgisch merk. Kathleen, de vrouw achter miokoo, ontwerpt menstruatieondergoed, maar het voelt meer als lingerie. Klopt, het is iets duurder van prijs, maar je krijgt dan ook kwaliteit in de plaats. En niet enkel kwaliteit, ze zijn ook mooi, comfortabel, absorberen goed, hebben een snelle droogtijd en - niet onbelangrijk - de onderbroeken zijn in de beste ethische omstandigheden gemaakt. Duurzaam, in alle betekenissen van het woord. 

24 soorten MeLuna
24 soorten MeLuna

De meest populaire menstruatiecups bij Tante Rosa zijn SuperJennie en LadyCup. Door hun vorm, materiaal en stevigheid blijven ze goed zitten, nemen ze de vorm van je vagina aan en heb je weinig kans op lekken. Zeker interessant als je last hebt van stevige of juist zwakke bekkenbodemspieren of als je - bijvoorbeeld na een bevalling - sukkelt met een verzakking.

Toch zijn veel vrouwen goed geholpen met de MeLuna, onze goedkopere versie. Leuk is dat hij een ringetje heeft in plaats van een steeltje en dat je hem in verschillende versies hebt. MeLuna bestaat in vier maten, je hebt een gewone lengte en een short-versie en drie stevigheden: classic, soft en sport. Dat geeft zo'n 24 opties. De grote meerderheid van de vrouwen zijn geholpen met de classic, maar het is fijn om keuze te hebben. Toch nog twijfels, vraag zeker advies