Nederlands
RSS

Blog berichten van '2023' 'juni'

Wondr, ideaal voor op vakantie

Ga je op kamp? Op reis? Douchen in de natuur? Neem de zepen, shampoobars en conditioner van Wondr mee. Weinig bagage, geef afval, en door de natuurlijk ingrediënten zijn ze helemaal eco-friendly.

Het jong Belgisch bedrijf heeft ondertussen een mooi gamma aan zepen, geuren en kleuren.

Wij blijven fan!

https://tanterosa.be/wondr

Een greep uit onze MaM-collectie

Even een greep uit onze kleurrijke MaM-collectie.

We hebben van het mooie Finse merk MaMidea:

Allemaal in biokatoen met een extra absorberend bamboelaagje en onderaan een anti-verschuifstripje. En dat in verschillende kleurtjes en printjes.


Oh ja, en niet te vergeten, hun purses, de typische maandverbandzakjes met 2 compartimenten voor propere en vuile maandverbanden.

Je maandstonden op vakantie

Hoe doe je dat met herbruikbare menstruatieproducten op vakantie? Vergt het meer organisatie of is het juist gemakkelijker? Allebei! Het hangt af van wat je gebruikt.

De menstruatiecup is zonder twijfel een zegen op vakantie. Je hebt er maar 1 nodig, je moet onderweg niets kopen. En je kan het overal makkelijk legen, zelfs achter een boom, als het moet. Als je twijfelt aan de zuiverheid van het kraantjeswater, spoel je de cup best af met flessenwater. Doe dat elke ochtend en avond. Als je tussendoor moet legen, kan je de cup gewoon terug inbrengen. 

Wasbaar maandverband vergt iets meer organisatie omdat je ze moet wassen. We raden aan om de vuile maandverbanden niet langer dan drie dagen te laten liggen vooraleer je ze wast. Je kan er wel een verlengd weekend mee verder. De vuile verbanden bewaar je in een wetbag. De propere neem je mee in een transportzakje. Na het wassen, kan je ze aan een droogmolentje hangen. Of als een slinger ophangen waarbij de de drukknopjes van de verschillende maandverbanden aan elkaar klikt. Kan nog een vrolijk zicht zijn op de camping bijvoorbeeld. 

Wat wassen betreft, lijkt menstruatieondergoed op wasbaar maandverband. Maar het heeft ook extra voordelen op vakantie. Het is discreet, goed absorberende moet je niet vaak vervangen en het zit comfortabel bij het sporten. Het is ideaal voor op kamp, zeker als je het (nog) niet ziet zitten om iets in te brengen, zoals een menstruatiecup of tampon. 

Ecocheques en consumptiecheques bij Tante Rosa

consumptiecheques tante rosaJe kan bij ons alles online betalen met je elektronische ecocheques? We aanvaarden zowel Edenred, Sodexo als Monizze.
Betalen gaat gemakkelijk, gewoon tijdens het bestelproces (dus niet met kaarten opsturen of ander gedoe). En als je niet genoeg op je kaart hebt staat om de hele bestelling te betalen, geen probleem, in hetzelfde proces kan je het restbedrag met een andere betaalmethode betalen.

En nog goed nieuws! Vanaf 1 juni kan je ook met consumptiecheques betalen bij ons. Om de koopkracht te verhogen, heeft de regering een nieuwe premie ingevoerd, die sommige werknemers via consumptiecheques krijgen. Ze worden op je kaart geladen en zijn ook bij ons te gebruiken.