RSS

Blog berichten van '2023' 'juni'

Wassen, wassen, wassen

Laten we het even over wassen hebben. Want geef toe, een belangrijke bijkomstigheid bij wasbaar maandverband en menstruatieondergoed. Op onze website vind je daar bij de veelgestelde vragen uitgebreide info over. Maar om het gemakkelijker te maken, en écht dat wassen valt heel goed mee, hebben we de belangrijkste aspecten opgelijst in 6 puntjes.

  1. Nieuwe maandverbanden of menstruatieondergoed minimaal 3 x voorwassen.
  2. Spoel voor het wassen met koud water en vermijd zo bloedvlekken. Door warmte stolt het eiwit in het bloed en dat zorgt dat de vlekken er moeilijk uitgaan. 
  3. Wassen op 60° met een universeel wasmiddel, in een lang programma, met veel water. 
  4. Vermijd wasverzachter en droogkast.
  5. Vuile maandverbanden of menstruatieondergoed maximum 3 dagen bewaren alvorens te wassen, kan zowel droog als nat.
  6. Gebruik als je op stap bent een waterdicht transportzakje of vouw en klik de vuile maandverbanden toe als een pakje.
Wat puntje 3 betreft: Zelf zijn we fan van het wasmiddel van Ulrich Natürlich voor het wassen van wasbaar maandverband en menstruatieondergoed. Het wast goed proper schoon en doordat het niet geparfumeerd is, loop je ook geen risico op allergie voor de parfum. En dan is het ook nog eens volledig ecologisch.
Wondr, ideaal voor op vakantie

Ga je op kamp? Op reis? Douchen in de natuur? Neem de zepen, shampoobars en conditioner van Wondr mee. Weinig bagage, geef afval, en door de natuurlijk ingrediënten zijn ze helemaal eco-friendly.

Het jong Belgisch bedrijf heeft ondertussen een mooi gamma aan zepen, geuren en kleuren.

Wij blijven fan!

https://tanterosa.be/wondr

Menstruatiesponsje iets voor jou?

menstruatiesponsAls de tampon of de menstruatiecup niets voor jou zijn, dan kan de menstruatiespons misschien helpen.

Het is een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat. Een sponsje is herbruikbaar: je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één spons minstens zes maanden mee. Bovendien is het makkelijk om in te brengen, zacht en absorbeert het bijzonder goed. Ondertussen hebben we al veel tevreden sponsjesgebruikers onder onze klanten.

https://tanterosa.be/menstruatiesponsjes

Je menstruatiecup sterliseren

Dat kan op verschillende manieren.


• Het kan simpel in een pannetje kokend water op het vuur. Tip: zet een wekkertje na 5 minuten, want een uitgekookte en verbrande sterilisatiecup is geen aanrader.


• Gemakkelijker en ecologischer is steriliseren in de microgolfoven. Dat kan in een koffiemok of in een echte sterilisatiebeker. Handig om je cup dan ook in te bewaren tussen je maandstonden in.


• Of gewoon niet steriliseren, dat kan ook. Zorg wel dat de cup altijd proper uitgewassen is. Ook helemaal oké.

Een greep uit onze MaM-collectie

Even een greep uit onze kleurrijke MaM-collectie.

We hebben van het mooie Finse merk MaMidea:

Allemaal in biokatoen met een extra absorberend bamboelaagje en onderaan een anti-verschuifstripje. En dat in verschillende kleurtjes en printjes.


Oh ja, en niet te vergeten, hun purses, de typische maandverbandzakjes met 2 compartimenten voor propere en vuile maandverbanden.

Je maandstonden op vakantie

Hoe doe je dat met herbruikbare menstruatieproducten op vakantie? Vergt het meer organisatie of is het juist gemakkelijker? Allebei! Het hangt af van wat je gebruikt.

De menstruatiecup is zonder twijfel een zegen op vakantie. Je hebt er maar 1 nodig, je moet onderweg niets kopen. En je kan het overal makkelijk legen, zelfs achter een boom, als het moet. Als je twijfelt aan de zuiverheid van het kraantjeswater, spoel je de cup best af met flessenwater. Doe dat elke ochtend en avond. Als je tussendoor moet legen, kan je de cup gewoon terug inbrengen. 

Wasbaar maandverband vergt iets meer organisatie omdat je ze moet wassen. We raden aan om de vuile maandverbanden niet langer dan drie dagen te laten liggen vooraleer je ze wast. Je kan er wel een verlengd weekend mee verder. De vuile verbanden bewaar je in een wetbag. De propere neem je mee in een transportzakje. Na het wassen, kan je ze aan een droogmolentje hangen. Of als een slinger ophangen waarbij de de drukknopjes van de verschillende maandverbanden aan elkaar klikt. Kan nog een vrolijk zicht zijn op de camping bijvoorbeeld. 

Wat wassen betreft, lijkt menstruatieondergoed op wasbaar maandverband. Maar het heeft ook extra voordelen op vakantie. Het is discreet, goed absorberende moet je niet vaak vervangen en het zit comfortabel bij het sporten. Het is ideaal voor op kamp, zeker als je het (nog) niet ziet zitten om iets in te brengen, zoals een menstruatiecup of tampon. 

Ecocheques en consumptiecheques bij Tante Rosa

consumptiecheques tante rosaJe kan bij ons alles online betalen met je elektronische ecocheques? We aanvaarden zowel Edenred, Sodexo als Monizze.
Betalen gaat gemakkelijk, gewoon tijdens het bestelproces (dus niet met kaarten opsturen of ander gedoe). En als je niet genoeg op je kaart hebt staat om de hele bestelling te betalen, geen probleem, in hetzelfde proces kan je het restbedrag met een andere betaalmethode betalen.

En nog goed nieuws! Vanaf 1 juni kan je ook met consumptiecheques betalen bij ons. Om de koopkracht te verhogen, heeft de regering een nieuwe premie ingevoerd, die sommige werknemers via consumptiecheques krijgen. Ze worden op je kaart geladen en zijn ook bij ons te gebruiken.