RSS

Blog berichten van '2023' 'december'

Betalen met ecocheques
Betalen met ecocheques

Je kan bij Tante Rosa nog altijd betalen met ecocheques. Vinden we logisch. Onze producten zijn per definitie ecologisch. We aanvaarden Sodexo, Monizze en Edenred. Hoewel het bij deze laatste, Edenred, tijdelijk niet lukt.

Om even technisch te zijn: we werken voor onze betalingen samen met betaalplatform Mollie. Edenred is druk bezig met de integratie van Mollie. Dat duurt langer dan verwacht. Daarom kan je tijdelijk niet met Edenred betalen op onze website. 

Edenred heeft ons beloofd dat dit niet lang meer zal duren. Zodra het wel lukt, laten we het hier zeker weten.

Menstruatieondergoed van light naar heavy
Menstruatieondergoed van light naar heavy

Een vernieuwing is dat we de categorieën vereenvoudigd hebben. Bovendien kan je binnen de categorieën makkelijker zoeken. Zo is '​​menstratieondergoed' onderverdeeld in ​​light flow, ​​medium flow en ​​heavy flow.

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

  • Light flow is vooral als back-up bij cup of tampon, voor de lichtere dagen of als inlegkruisje.
  • Medium flow is voor de échte maandstonden en daar kan je bij gewoon bloedverlies een school- of werkdag op rekenen.
  • Heavy flow is voor de nachten of bij hevig bloedverlies. 

Ondertussen heb ik heel wat varianten menstruatieondergoed in huis.  Ik ben ervan overtuigd dat deze extra structuur meer duidelijkheid geeft. 

Menstruatiecadeautjes. Wie durft?
Menstruatiecadeautjes. Wie durft?

Elk jaar contacteert me wel een moedige man met vragen naar tips. Welke menstruatiecup zou het beste bij mijn vrouw of vriendin passen? Of zou ik toch beter voor een menstruatieslip gaan? En ook enthousiaste vrouwen, kopen soms menstruatieproducten voor een goede vriendin. Een beetje intiem, maar daarom net zo mooi.

Ik vind het zalig om de typische Tante Rosa-producten als ​​cadeautje te mogen inpakken. Voor wie toch liever iets onschuldigere cadeautjes kiest, hebben we ook zeepjes van ​​Wondr, ​​Naïf-productjes, vrolijke stoffen ​​zakdoeken, wasbare ​​wattenschijfjes en ja, zelfs ​​cadeaubonnen

Fijne feesten allemaal. Ik zie het al helemaal zitten vanop mijn roze Tante Rosa 2.0-wolk. 

Alles voor onze tieners
Alles voor onze tieners

 

Voor onze tieners hebben we extra aandacht. Dat we er zelf eentje in huis hebben, helpt natuurlijk.

Mijn hart maakt  trouwens altijd een sprongetje als weer een tienermeisje overtuigd is om duurzame menstruatiespullen te gebruiken.

Ik heb zelfs speciale ​​tienerpakketjes in huis met inlegkruisjes, maandverband, een menstruatieslip en een zakje, eventueel kan je er ook een menstruatiecup aan toevoegen. Ideaal om wat te experimenteren. Ieder meisje is anders en heeft haar eigen voorkeursproducten.

Bij de veelgestelde vragen vindt je tips specifiek voor tieners, zowel over de cup, wasbaar maandverband als over menstruatieondergoed. 

Menstruatiebadpakken en -bikinibroekjes
Menstruatiebadpakken en -bikinibroekjes

We hebben ze. Eindelijk!

Als ik heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik een beetje huiverachtig stond over het idee van menstruatiebadpakken en -bikinibroekjes. Een absorberend broekje absorbeert ook zwembadwater. Bovendien kan het niet volledig waterdicht zijn, dat zou verstikkend werken. Tegelijk begrijp ik dat - zeker voor meisjes en vrouwen die geen cup of tampon gebruiken - zo'n broekje een echte oplossing kan zijn.

Voor een typische zwemsessie van een goed half uur is zo'n broekje ideaal, met de vier absorberende lagen en het - ademend, maar waterdicht - bovenlaagje. Ook op het strand en aan de rand van de zwembad, ben je volledig veilig.

Bij lange zwemsessies van een uur of meer, ben je best op je hoede en is misschien een menstruatiecup toch een betere optie?