De website vernieuwt en sluit van 8 tot 12 december. Als goedmakertje krijg je tot 7 december 15% korting met de kortingscode tanterosa2.0
RSS

Blog berichten van '2023' 'januari'

Ken je deze al? De menstruatiedisc

Nixit menstruatiediscEen menstruatiecup, maar dan toch net ook weer niet. De menstruatiedisc wordt net als een menstruatiecup inwendig ingebracht en vangt menstruatiebloed op. 

De menstruatiedisc heeft een grotere capaciteit dan een cup en kan tot 70 ml opvangen, wat het equivalent is van 4 tampons, waardoor het ideaal is voor mensen met een zware menstruatie. De disc heeft een dubbele rand die helpt beschermen tegen lekken. En de ronde vorm van de disc past zich gemakkelijk aan je lichaam aan.

Wij aanvaarden ecocheques

ecochequesWist je dat je bij ons alles online kan betalen met je elektronische ecocheques? We aanvaarden zowel Edenred, Sodexo als Monizze.
Betalen gaat gemakkelijk, gewoon tijdens het bestelproces (dus niet met kaarten opsturen of ander gedoe). En als je niet genoeg op je kaart hebt staat om de hele bestelling te betalen, geen probleem, in hetzelfde proces kan je het restbedrag met een andere betaalmethode betalen.
Best wel trots dat we deze service kunnen aanbieden.

Onze populairste menstruatiecup is...

Populairste menstruatiecupWe verkopen heel bewust 4 merken menstruatiecups en sinds kort dus ook een menstruatiedisc. We hebben er al tientallen uitgetest. Echt waar, we willen weten waarover we praten. En we zijn er heilig van overtuigd dat we met deze 4 merken bijna elk meisje of elke vrouw kunnen helpen. De meeste vrouwen zijn goed met een LadyCup L of een Super Jennie S. De LadyCup raden we aan bij vrouwen met normale of stevige bekkenbodemspieren en Super Jennie is ideaal voor vrouwen met eerder zwakke bekkenbodemspieren. Lukt dat niet? Dan hebben we de zeer ronde Merula, onder andere handig bij een lage baarmoedermond. En voor de jonge meisjes die nog niet zwanger waren raden we zonder gêne de iets goedkopere MeLuna aan.

Twijfel je welke model iets voor jou is? Lees dan eerst dit artikel en stuur me daarna een mailtje met het antwoord op de vragen.

Wat waren nu de populairste modellen in onze webshop het voorbije jaar?

1. MeLuna Classic
2. LadyCup
3. Super Jennie
4. Merula
5. MeLuna Soft
7. MeLuna Soft Shorty
6. MeLuna Sport
8. MeLuna Classic Shorty
9. Nixit menstruatiedisc
10. MeLuna Sport Shorty

Wasbaar toiletpapier. Aah of Bah?

wasbaar toiletpapierIn plaats van toiletpapier kan je ook wasbare billendoekjes, of wasbaar toiletpapier, gebruiken. Zachte doekjes die je - als ze gebruikt zijn - in een emmertje of wetbag gooit en die je dan wast. Het klinkt een beetje vies. Maar eigenlijk valt dat echt wel mee. 

Zelf begonnen we ermee, als een grap, op 13 maart 2020, weet je wel. Maar eigenlijk vinden we het geweldig. Gewoon droge doekjes in plaats van toiletpapier. Boven, in de badkamer, liggen onze gekleurde doekjes. De vuile gooien we in een klein emmertje met deksel. Beneden liggen onze witte doekjes, de vuile gooien we in een wetbag. We wassen ze twee keer in de week op 60 graden. Enkel het ophangen is een werkje. We hangen ze aan die typische octopus droogmolentjes.