RSS

Blog berichten van '2024' 'mei'

Ideale cup voor tieners
Ideale cup voor tieners

Nog op zoek naar de ideale eerste cup voor een tienermeisje? Dan kan ik zeker Meluna classic S aanraden. Niet elk meisje ziet het zitten om al een cup te gebruiken. Dat geldt trouwens ook voor een tampon. Heel veel meisjes vinden het fijner om eerst (wasbare) maandverbanden te gebruiken. Maar het kan wel. Absoluut. In dat geval raden we dus Meluna S aan. De meeste meisjes zullen zeker geholpen zijn met een kleine cup, omdat de bekkenbodemspieren nog heel strak zijn. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als je veel bloedverlies hebt en wat steviger gebouwd bent, kan het zijn dat het bloed langs de kleine cup loopt, dan ben je beter geholpen met een iets grotere cup, zoals de Super Jennie S.

Lees er hier meer over: https://tanterosa.be/kunnen-jonge-meisjes-een-menstruatiecup-gebruiken

Kleine wetbags in vrolijke kleurtjes
Kleine wetbags in vrolijke kleurtjes

We hebben in onze rekken nog heel wat wetbags gevonden in verschillende maten en kleuren en van verschillende merken. Zoals de specifieke maandverbandzakjes van ManyMonths en EcoFemme. Of de iets grotere wetbags van Imse.

Daarnaast is er van Imse ook nog workout underwear. Dat is menstruatieondergoed dat een beetje vocht opvangt, dat kan voor wat urineverlies bij het sporten (vandaar de naam), maar ook voor witverlies of lichte menstruatie. Let op: we hebben enkel nog menstruatieondergoed in grote maten. 

En dit alles dus ook aan 35% korting met de kortingscode tanterosastopt

Vloeibare Wondr
Vloeibare Wondr

Plastiek vermijden en toch vloeibare zeep gebruiken? Het kan met Wondr liquids. Zowel voor shampoo als body wash.

  1. Vul 1 derde van de fles met water
  2. Voeg voorzichtig het poeder toe aan het water. Vul nadien de fles met water tot aan maximumlijn aan de binnenkant
  3. Doe de dop op de fles en schud om alles goed te mixen.
  4. Laat je shampoo of body wash 10 minuten rusten. Easy Peasy!

Nu bovenop de kortingsprijzen 35% korting met de kortingscode tanterosastopt

Cupjes met een ringetje
Cupjes met een ringetje

Hoewel de uitverkoop al een groot succes was en veel al niet meer beschikbaar is, hebben we nog redelijk wat menstruatiecups van Super Jennie en MeLuna. Deze laatste allemaal met een ringetje, maar wel in verschillende stevigheden: classic, sport en soft. En dat zowel in de gewone 'regular' vorm, als korte, de shorty's, voor vrouwen met een lage bekkenbodem.
Je kan ze - zoals op de foto - op je neus zetten, maar eigenlijk zijn ze daar niet voor bedoeld :-)

Niet vergeten: 35% korting met de kortingscode tanterosastopt

Op zeker spelen met La Renarde
Op zeker spelen met La Renarde

Bij vrouwen en meisjes die graag op zeker spelen en liever een iets dikkere onderbroek hebben, is het menstruatieondergoed van La Renarde een hit. Ze absorberen veel en goed. Het geeft een veilig gevoel. Let op, ze tailleren klein, neem dus best 2 of zelfs 3 maten groter dan gewoonlijk. Maar dan zijn ze heerlijk zacht en ideaal voor een zorgeloze nacht (of dag).

Als je La Renarde zegt, dan zeg je fluffy. Alles van het Belgische merk is zacht: hun wattenschijfjes, zakdoeken en ja, dus ook, hun menstruatieondergoed. Wist je trouwens dat de producten van La Renarde niet enkel in België ontworpen zijn, maar hier ook worden gemaakt? 

Super Jennie, de cup voor (bijna) iedereen
Super Jennie, de cup voor (bijna) iedereen

De  Super Jennie is onze Amerikaanse menstruatiecup. We noemen hem ook wel eens de 'passe partout' van onze menstruatiecups, hij past bijna elke vrouw. Super Jennie is iets zachter dan onze andere cups, waardoor hij in principe eerder geschikt is voor vrouwen met wat zwakkere bekkenbodemspieren, maar toch klapt hij door zijn materiaal, vorm en samenstelling goed open waardoor hij goed blijft zitten. De meeste vrouwen zijn goed met de Small. Enkel als je groot of stevig gebouwd bent, of als je veel bloedverlies hebt, raden we de Large aan. 

Belgisch trots: miokoo
Belgisch trots: miokoo

Amai, wat zijn ze goed, de menstruatieslips van miokoo. Het is de Belgische trots in ons gamma menstruatieondergoed. Mooi, kwalitatief en zeer absorberend. Eerder lingerie dan ondergoed, zeg maar. We hebben nog een aantal stuks van deze 3 modellen: het mid-rise model Grace, het lagere model , en het hogere Coco. Iets duurder, maar dan ook zeer goed. En nu met de korting écht een koopje.