RSS

Blog berichten van '2024' 'maart'

10% korting op alles van Wondr
10% korting op alles van Wondr

Je kent ze wellicht al, de fijne en lekker geurende producten van Wondr. Naast de vaste shampoobars, showerbars en facewash, hebben we ook conditioner bars. En zoveel meer. Helemaal op zijn plaats bij Tante Rosa, want weinig afval. Zelf zeggen ze: "100% goed gevoel, 0% schuldgevoel." Wij zijn in ieder geval fan van de fijne samenstelling, de heerlijke geur en vooral het feit dat het zoveel minder verpakking is. En nu aan 10% korting te koop in onze webshop. De korting is al toegevoegd. Zeiden we het al? Wij zijn enthousiast.

Indische tienerpakketjes + cadeautje
Indische tienerpakketjes + cadeautje

Enkel lof voor het Indische merk EcoFemme. Eerst en vooral omdat het fantastische inlegkruisjes en maandverbanden zijn. Ze zijn met hun molton bovenlaag heel zacht, absoluut niet dik én ze hebben een superdun drukknopje dat je niet voelt zitten, ook niet bij het fietsen. Daarnaast is het merk EcoFemme een goed doel op zich.  Ze zijn al jaren actief bezig in de strijd tegen menstruatiearmoede in India. In hun pad for pad-programma betaal je met de aankoop van een maandverband ook een maandverband voor een vrouw die het nodig heeft. Eigenlijk financiert EcoFemme met de verkoop van de wasbare maandverbanden tewerkstelling en onderwijs voor vrouwen en meisjes in India. 

First period kit

Ook aan onze tienermeisjes wordt gedacht. De first period kit is een pakket van 12 stuks met inlegkruisjes, maandverbanden, nachtverbanden, 2 zakjes, een stuk zeep om de maandverbanden te wassen + een zeer toegankelijk boek voor jonge meisjes 'When girls grow up'. Het is een vrolijk boekje met veel tekeningen en antwoorden op vragen waar jonge meisjes mee zitten. Je kan het boek ook apart kopen. Het first period pakket is ook te koop zonder boek. Met, zonder, of enkel het boek, het is in ieder geval een top cadeau voor een tienermeisje. 

Kijk ook eens op onze Instagram. We geven 5 boeken gratis weg. 

Vulva Obscura
Vulva Obscura

"Hanne Lamon is fotograaf en volop bezig met het maken van de reeks 'Vulva Obscura’. Momenteel loopt er een crowdfuning om haar project te kunnen realiseren. Help haar schaamte uit schaamlippen te halen en taboes doorbreken. Hanne wil 100 vrouwen fotograferen voor dit project.

De vulva is een groot mysterie. Lang bleef deze intieme lichamelijkheid wetenschappelijk onderbelicht en kende het amper een plaats in de kunsten.

In haar nieuwste reeks maakt Hanne uiterst intieme portretten van vrouwelijke lichamen, met een bijzondere aandacht voor de vulva: de venusheuvel, schaamlippen, clitoris en de toegang tot de vagina.

De beelden zijn teder, respectvol en tegelijkertijd zelfzeker, schaamteloos. Ze raken een bron van levenskracht aan. Ze maken iets magisch voelbaar.

Hanne haar doel is de schaamte uit schaamlippen halen en het taboe rond vrouwelijke genitaliën doorbreken. Zo wil ze vrouwen aanmoedigen om naar binnen te kijken en zich niet laten beïnvloeden door de buitenwereld.

Ze heeft jouw hulp nodig. Je donatie helpt mee taboes doorbreken.

Er doen al heel wat vrouwen mee, maar vrouwen die zich willen laten fotograferen, zijn nog steeds welkom!

In een 2de fase komt er een boek met bijhorende tentoonstelling. Wie bijdraagt wordt zeker en vast uitgenodigd op de boekvoorstelling.

Hier vind je de link naar de crowdfundpagina

Ben je klaar voor de menstruatiespons?
Ben je klaar voor de menstruatiespons?

Een menstruatiesponsje is een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat. Een sponsje is herbruikbaar: je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één spons minstens zes maanden mee. We raden het aan bij vrouwen bij wie het niet lukt met de menstruatiecup. Ondertussen hebben we al veel tevreden sponsjesgebruikers onder onze klanten. Voordeel is dat je het gemakkelijk kan inbrengen. Je propt het als het ware in je vagina, je kan er niets fout mee doen en je voelt het absoluut niet zitten. Wil je er meer over weten. Lees dan zeker onze FAQ op de website.