De website vernieuwt en sluit van 8 tot 12 december. Als goedmakertje krijg je tot 7 december 15% korting met de kortingscode tanterosa2.0
RSS

Blog berichten van '2021' 'juni'

Op de agenda: infosessies

cupparty tante rosaWe moeten het jullie niet vertellen, het voorbije anderhalve jaar verliep het sociale leven vooral online. Ook onze infosessies. Maar het ziet er naar uit dat we ook weer live sessies kunnen geven. Dat vinden we hier geweldig! Niets zo fijn als onze menstruatiecups, maandverbanden en menstruatieslips in het echt te kunnen tonen. Onze consulenten graven in hun agenda's en beginnen volop sessie in te plannen. Hou zeker onze kalender in de gaten. En wie een cupparty wil geven, dat kan ook!

Nadenken over menstruatie-armoede

menstruatiearmoedeOnlangs was het Wereld Menstruatiedag. Op deze dag werd wereldwijd aandacht gegeven aan menstruatieschaamte en -armoede. Hoewel maandstonden heel normaal en gezond zijn, heerst er nog steeds een taboe op en heeft 1 op de 8 meisjes/vrouwen in Vlaanderen soms niet genoeg geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Wij moeten met zijn allen in de eerste plaats die schaamte aanpakken. Door eerlijk en open te praten over menstruatie en het zo uit de taboesfeer krijgen. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de menstruatiecup voor veel mensen in armoede een oplossing zou kunnen zijn. Met één cup ben je geholpen. Je kan ze discreet en volledig hygiënisch in bijna alle omstandigheden gebruiken. De Vrouwenraad doet fantastisch werk in de aanpak van menstruatie-armoede. Eén van de peilers in die aanpak is de switch naar meer duurzame producten. En dan zijn er ook lokale initiatieven die we graag steunen, zoals Samen tegen Menstruatiearmoede in Dendermonde. Zij verdelen menstruatieproducten, ook herbruikbare. Dus als je nog een menstruatiecup, wasbaar maandverband of een menstruatieslip hebt die je niet gebruikt, bezorg het aan ons. Wij geven het met plezier door aan het goede doel.

Imse voor de vrouwen, Vimse voor de kindjes

Imse maandverbandImse Vimse is aan een verjongingskuur bezig. Ze zijn van naam veranderd.

Imse is er nu speciaal voor onze typische Tante Rosa-producten, de wasbare maandverbanden, cleansing pads en tampons.

Vimse is dan weer eerder Klein Spook, met de oefenbroekjes en zwemluiers. Hun gamma evolueert met nieuwe, frisse, mooie printjes. De nadruk op eco, bio en fair blijft. Het kan bijna niet, maar we zijn nu nog meer fan dan we al waren.

Menstruatieondergoed, wat is dat juist?

Wat is menstruatieondergoedHeel populair momenteel zijn de menstruatieslips. Terecht! Maar hoe zit dat nu eigenlijk, hoe werkt dat? Heel simpel, het zijn onderbroeken die ook absorberen. Je kan ze dragen tijdens je maandstonden of voor de opvang van witverlies of urineverlies. Er zit in de onderbroek een absorberende laag (of meerdere) verwerkt en meestal ook een waterdichte, ademende laag in PUL die het vocht tegenhoudt zonder te verstikken. Ideaal op warme dagen onder een rokje, of tijdens het sporten. Hier lees je er alles over. Wij verkopen menstruatieondergoed van EvaWear, La Renarde en Cheeky Mama. Voor ieder wat, dus.

Foto: Nimsa Photograpy