Nederlands
RSS

Blog berichten van '2022' 'maart'

Eén keer per maand: koopzaterdag

Openspookdag Klein Spook Tante Rosa

We doen iets nieuws!  We starten met koopzaterdagen. Eén keer per maand gooien we onze deuren open en kan je gewoon - zonder afspraak - iets komen kopen, voelen of bekijken.


We zijn en blijven in eerste instantie een webshop, maar als je snel een rol inlegvlies wil kopen of als je de verschillende soorten menstruatieonderbroeken eens wil zien, kan dat nu. Je kan het combineren met een dagje Gent (mooie stad, trouwens). Voor een volledige start met wasbare luiers, raden we nog steeds onze luierinfosessies aan. Dan kunnen we je nog uitgebreider een volledige uitleg geven. Nu de coronamaatregelen het toelaten, organiseren we er weer steeds meer. Zie verder in deze nieuwsbrief.


Onze eerstvolgende openspookdag is op zaterdag 26 maart. Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation.

Volgende koopzaterdagen zijn, telkens van 10 tot 16 uur:

  • zaterdag 26 maart
  • zaterdag 30 april
  • zaterdag 28 mei
  • zaterdag 25 juni (let op: niet in juli)
  • zaterdag 27 augustus
Tienerpakketje: die allereerste maandverbanden

tienerpakket wasbaar maandverbandHet is spannend, die eerste keer ongesteld worden. De meeste meisjes weten dat het komt, maar hebben vragen over de praktische kant van zaken. Om alvast een deel van die stress weg te nemen lanceren we een tienerpakket wasbaar maandverband voor jonge meisjes. Drie inlegkruisjes, drie maandverbanden, een menstruatieslip en een handig zakje om die spulletjes in mee te nemen. Ideaal om die eerste maandstonden mee te coveren. Afhankelijk van de hevigheid en de duur van de maandstonden en de persoonlijke voorkeuren kunnen de meisjes later nog extra maandverbanden bijbestellen. 

Eerste hulp bij menstruatie

We geloven in de wasbare tienerpakketjes. Veel jonge meisjes zijn ecologisch ingesteld. Op school en thuis krijgen ze mee dat ze afval moeten beperken en dat staat haaks op het gebruik van tampons of wegwerpmaandverband. Zelf merken we dat ook aan onze dochter van 12 jaar en haar vriendinnen. En we horen het ook van onze jonge klanten.

Naast ecologisch verantwoord zijn wasbaar maandverband en inlegkruisjes ook veel beter voor de huid. Veel vrouwen hebben last van jeuk en irritatie door de wegwerpverbanden. Wasbaar maandverband en inlegkruisjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals biokatoen. En ze bevatten geen chemische stoffen die voor de absorptie moeten zorgen. Daardoor irriteren ze niet.