RSS

Blog berichten van '2024' 'april'

Menstruatiebadpakken en bikinibroekjes
Menstruatiebadpakken en bikinibroekjes

De zomer komt eraan en dan zijn ze ideaal: de ​​menstruatiebadpakken en -bikinibroekjes. Voor meisjes en vrouwen die geen cup of tampon gebruiken is zo'n broekje een echte oplossing. Voor een typische zwemsessie van een goed half uur is zo'n broekje ideaal, met de vier absorberende lagen en het - ademend, maar waterdicht - bovenlaagje. Ook op het strand en aan de rand van de zwembad, ben je volledig veilig. 

24 soorten MeLuna
24 soorten MeLuna

De meest populaire menstruatiecups bij Tante Rosa zijn SuperJennie en LadyCup. Door hun vorm, materiaal en stevigheid blijven ze goed zitten, nemen ze de vorm van je vagina aan en heb je weinig kans op lekken. Zeker interessant als je last hebt van stevige of juist zwakke bekkenbodemspieren of als je - bijvoorbeeld na een bevalling - sukkelt met een verzakking.
Toch zijn veel vrouwen goed geholpen met de MeLuna, onze goedkopere versie. Leuk is dat hij een ringetje heeft in plaats van een steeltje en dat je hem in verschillende versies hebt. MeLuna bestaat in vier maten, je hebt een gewone lengte en een short-versie en drie stevigheden: classic, soft en sport. Dat geeft zo'n 24 opties.

Degelijk én voordelig: Blümchen maandverband
Degelijk én voordelig: Blümchen maandverband

Wie kent de inlegkruisjes, maandverbanden en nachtverbanden van Blümchen? Ze hebben een blauwe badstoffen bovenlaag en een vrolijke onderlaag. Zowel de bovenlaag, de onderlaag, als de absorberende binnenlagen zijn volledig in biokatoen, met een waterdichte PUL-laag tegen de lekken. Het zijn degelijke maandverbanden zonder franjes die perfect hun werk doen. Bovendien zijn ze absoluut niet duur.
Let op: ze zijn groter dan gemiddeld. Je kan bij de specificaties op onze website telkens zien hoe groot onze maandverbanden zijn.

Je kan weer betalen met alle ecocheques
Je kan weer betalen met alle ecocheques

Het heeft langer geduurd dan we hoopten, maar toch:  'Yay, het lukt weer.' Je kan terug met Edenred ecocheques betalen bij Tante Rosa. En ja, ook nog altijd met Pluxee en Monizze. Dus ook in deze uitverkoop kan je met alle soorten ecocheques koopjes doen.
Geniet ervan! 

Tante Rosa stopt
Tante Rosa stopt

Slecht nieuws: twee jaar nadat we stopten met Klein Spook, eindigt nu ook het verhaal van Tante Rosa. Met pijn in het hart, want de passie is er nog altijd. We zijn ongelooflijk trots op wat we de voorbije 13 jaar hebben verwezenlijkt. We hebben veel mensen kunnen overtuigen om te kiezen voor wasbaar. En we kunnen oprecht zeggen dat we altijd ethisch en duurzaam hebben gewerkt met enkel ecologische en fair geproduceerde producten van goede kwaliteit.

Om verschillende redenen heb ik onlangs beslist om professioneel een andere weg in te slaan. Helaas kan ik daardoor Tante Rosa niet meer de aandacht geven die het verdient. Klantenservice en snelle levering hebben we altijd heel belangrijk gevonden. Als dat niet meer voor 100% kan, kiezen we ervoor om te stoppen. 

Toch kijken we enkel met warmte terug op de voorbije 13 jaar. Het was fantastisch! Een welgemeende ‘dank je’ aan iedereen die mee aan dit verhaal schreef: onze consulenten, leveranciers en klanten. We zullen jullie missen. 

Say Hi To Jennie, onze Amerikaanse vriendin
Say Hi To Jennie, onze Amerikaanse vriendin

De  Super Jennie is onze Amerikaanse cup. We noemen hem ook wel eens de 'passe partout' van onze menstruatiecups. Een iets duurder model, maar ideaal omdat hij bijna elke vrouw past. Hij iets zachter dan onze andere cups, waardoor hij in principe eerder geschikt is voor vrouwen met wat zwakkere bekkenbodemspieren, maar toch klapt hij door zijn materiaal, vorm en samenstelling goed open waardoor hij goed blijft zitten. De meeste vrouwen zijn goed met de Small. Enkel als je groot of stevig gebouwd bent, of als je veel bloedverlies hebt, raden we de Large aan. 

Voor wie het wat meer mag zijn
Voor wie het wat meer mag zijn

Bij vrouwen en meisjes die liefst op zeker spelen en liever een iets dikkere onderbroek hebben, is het menstruatieondergoed van La Renarde een hit. Ze voelen dikker aan en sommige vrouwen hebben dat liever. Het geeft een veilig gevoel. Let op, ze tailleren klein, neem dus best 2 maten groter dan gewoonlijk. Maar dan zijn ze heerlijk zacht en ideaal voor een zorgeloze nacht (of dag).

Als je La Renarde zegt, dan zeg je fluffy. Alles van het Belgische merk is zacht: hun wattenschijfjes, inlegkruisjesmaandverbanden. en ja, dus ook hun menstruatieondergoed. Wist je trouwens dat de producten van La Renarde niet enkel in België ontworpen zijn, maar hier ook worden gemaakt? 

Wat bij urineverlies?
Wat bij urineverlies?

Natuurlijk kan je wasbaar maandverband of menstruatieondergoed gebruiken bij urineverlies. Het is zelfs een aanrader omdat je bij urineverlies meestal dagelijks bescherming nodig hebt. Elke dag zo'n aangename stof rechtstreeks tegen je huid, is veel beter dan die superabsorberende chemische maandverbanden die verstikkend werken. Die geven jeuk of irritatie. Geloof me, het zal als een opluchting aanvoelen.

Veel vrouwen hebben licht urineverlies. Populair in dat geval zijn de onderbroeken light flow. Als je liever inlegkruisjes of maandverband gebruikt, raden we MaM aan. We merken dat de katoenen inlegkruisjes en maandverbanden van Imse soms wat beginnen te ruiken in combinatie met urine, dus deze raden we niet aan. Hun menstruatieondergoed is dan juist weer ideaal voor urineverlies.

Ook als je meer urineverlies hebt, kan je wasbaar gebruiken. In dat geval raden we nachtverbanden of menstruatieondergoed heavy flow aan.