RSS

Blog berichten van '2023' 'februari'

Onze inlegkruisjes op een rijtje

Onze inlegkruisjes op een rijtje, letterlijk zelfs. Zoals je ziet hebben we van alles wat. Grotere of kleinere, in katoen, fleece of bamboe, met snap, velcro of wikkel, effen of print, met of zonder waterdichte laag, voor string of slip, dik of dun.


Allemaal doen ze perfect hun werk: witverlies opvangen, back-up zijn bij menstruatiecup of tampon en beschermen op je lichte dagen menstruatie.


Welke jouw voorkeur krijgt, is zeer persoonlijk. 

Tienerpakketjes

 

We geloven in de wasbare tienerpakketjes. Veel jonge meisjes zijn ecologisch ingesteld. Op school en thuis krijgen ze mee dat ze afval moeten beperken en dat staat haaks op het gebruik van tampons of wegwerpmaandverband. Zelf merken we dat ook aan onze dochter van 13 jaar en haar vriendinnen. En we horen het ook van onze jonge klanten.

De tienerpakketjes bestaan uit drie inlegkruisjes, drie maandverbanden, een menstruatieslip en een handig zakje om die spulletjes in mee te nemen. Ideaal om die eerste maandstonden mee te coveren. Afhankelijk van de hevigheid en de duur van de maandstonden en de persoonlijke voorkeuren kunnen de meisjes later nog extra maandverbanden bijbestellen. 

Tieners verkiezen menstruatieondergoed

Het valt op: de tieners onder onze klanten verkiezen menstruatieondergoed. Ze vinden het gemakkelijk: je voelt het niet zitten, het is subtiel en je bent een hele (school)dag op je gemak.

Voor jonge en fijne meisjes die toch fel menstrueren, raden we het menstruatieondergoed miokoo fe XXS aan. Deze zijn wat duurder, maar zitten comfortabel, zijn dun, passen goed aan bij jonge meisjes en absorberen veel. Ideaal voor een hele dag op school zonder zorgen. Misschien niet nodig voor elke dag van de menstruatie, maar wel fijn als dat op de zwaarste dag kan. Toch weer een zorg minder.

Een andere aanrader zijn de katoenen menstruatieonderbroeken van Imse. Vooral de medium flow valt in de smaak bij onze tieners. Ze absorberen ook heel goed.

Bij tieners die liefst op zeker spelen en liever een iets dikker onderbroekje hebben, zijn de menstruatieonderbroeken van La Renarde een hit. Let op, ze tailleren klein, neem dus best 2 maten groter dan gewoonlijk. Maar dan zijn ze heerlijk zacht en ideaal voor een zorgeloze nacht (of dag).

Marcel's Green Soap bij Tante Rosa

Marcel's Green SoapAf en toe krijg ik de vraag of we Marcel's Green Soap niet willen aanbieden bij Tante Rosa. Ik ben niet ongevoelig voor zo'n vragen en merk dat veel mensen zeer enthousiast zijn over het merk.

Na wat opzoekwerk blijkt het ook een heel mooi initiatief te zijn met veel nadruk op ecologie. Dus toch wel iets wat bij Tante Rosa past.

En zo geschiedde: Nonkel Marcel en Tante Rosa maakten kennis. 

Van gedachten wisselen in ons groepje

Op onze facebookgroep 'wasbaar maandverband en menstruatiecups' kan  je terecht met al je vragen en bedenkingen over wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed. 

Bedoeling is een forum te bieden waar je vrij en open kan praten over deze onderwerpen.

Deze groep is privé. Je moet een paar vraagjes beantwoorden vooraleer je lid kan worden. Het is ook mannen-niet-toegelaten. Niet omdat we niet van mannen houden, maar omdat we in het verleden soms nieuwgierige meelezers hadden.

Maar aan alle vrouwen, weest welgekomen.

Wat als je cup lekt...

In principe zou de menstruatiecup niet mogen lekken. Het sluit de vagina volledig af waardoor het menstruatiebloed in de cup wordt opgevangen. Als er toch lekken zijn, is het omdat het bloed langs de cup kan lopen. En dat kan verschillende redenen hebben:

 • de cup zit te hoog
 • de cup is niet volledig opengeklapt
 • de cup is te zacht
 • de cup heeft geen klokvorm
 • de cup is te klein 
 • de cup is vol

Op onze website vind je meer informatie over die verschillende redenen. Wil je graag hulp bij de keuze van je favoriete cup, kijk dan zeker eens naar dit artikel. Of stuur me een mailtje via elisabeth@tanterosa.be

Toch is de menstruatiecup niet voor elke vrouw dé oplossing, helaas. Soms is er geen match en blijf je lekken hebben. Dan kan een menstruatiespons helpen. Een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat.

EvaWear, ons eerste en populairste menstruatieondergoed

EvaWearIk heb het even moeten opzoeken, maar het is effectief al vijf jaar dat we EvaWear verkopen. Het was ons eerste merk menstruatieondergoed en het beviel meteen. Onze klanten zetten samen met ons de eerste schuchtere stapjes in de wereld van het menstruatieondergoed. Hoe kan dat? Gaat dat echt wel werken? En hoe doe je dat als je niet thuis bent? Maar kijk, ondertussen is het concept al heel goed ingeburgerd en is het aanbod enorm uitgebreid met heel degelijke merken zoals Imse of heel mooie en comfortabele merken als miokoo. Maar voor de lichte dagen van je menstruatie, tijdens het sporten en als back-up bij de menstruatiecup, raden we nog altijd de slipjes van EvaWear aan. En dat bevalt, want de EvaWear hipster katoen kleur was het best verkochte model menstruatieondergoed van het voorbije jaar. Ook wel omdat het zo populair is bij de jonge tienermeisjes.

Compleet nieuw bij Tante Rosa: nuud

nuud bij Tante RosaBij Tante Rosa is het effectief compleet nieuw, maar zelf ben ik al een paar jaar fan van nuud.

Drie keer per week smeer ik een beetje nuud onder mijn oksels en echt, geen zweetgeur. Ik gebruik voor de rest geen deodorant meer. Ook ZEER interessant met pubers in huis. Ja, ik spreek uit ervaring! 

nuud is een anti-odorant. Je zweet dus wel nog, het stinkt alleen niet meer.  Het is de micro-zilver die daarvoor zorgt. Het remt bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken op natuurlijke wijze.

Echt! Een aanrader. 

Wassen in 6 puntjes

Wassen! Geef toe, een belangrijke bijkomstigheid bij wasbaar maandverband en menstruatieondergoed. Op onze website vind je daar bij de veelgestelde vragen uitgebreide info over. Maar om het gemakkelijker te maken, en écht dat wassen valt heel goed mee, hebben we de belangrijkste aspecten opgelijst in 6 puntjes.

 1. Nieuwe maandverbanden of menstruatieondergoed minimaal 3 x voorwassen.
 2. Geen bloedvlekken door vóór het wassen te spoelen met koud water. Door warmte stolt het eiwit in het bloed en dat zorgt dat de vlekken er moeilijk uitgaan.
 3. Wassen op 60° met een universeel wasmiddel, in een lang programma, met veel water.
 4. Vermijd wasverzachter en droogkast.
 5. Vuile maandverbanden of menstruatieondergoed maximum 3 dagen bewaren alvorens te wassen, kan zowel droog als nat.
 6. Gebruik als je op stap bent een waterdicht transportzakje of vouw en klik de vuile maandverbanden toe als een pakje.