Nederlands
RSS

Blog berichten van '2020' 'februari'

Is een webshop een winkel?

Klein Spook wasbare luiersToen we negen jaar geleden Klein Spook startten, was het niet onze ambitie een bakstenen winkel op te zetten. We hebben paar keer een pop-up winkel gehad, omdat we thuis aan het verbouwen waren, maar toen merkten we meteen: een webshop en een winkel gaan niet samen, je kan maar één van beide echt goed doen. Tegelijk advies geven in een winkel en jullie vragen per mail beantwoorden, lukt niet. En in de winkel een laatste printje van een luier verkopen dat net ook online besteld wordt, is voor niemand leuk. Daarom houden we verder aan ons principe vast: we zijn een webshop en concentreren ons op je vragen per mail te beantwoorden. Dat willen we verder zo goed mogelijk blijven doen.

Nieuw sociaal project bij Bamboolik

Nieuw sociaal project bij BamboolikToen we afgelopen zomer op bezoek gingen bij ons Tsjechische topmerk Bamboolik lichtten ze al een tip van de sluier: er zou een eigen naaiatelier komen. Uiteraard als een sociaal project, want Bamboolik bouwt een stevige reputatie uit als verantwoord en sociaal ondernemer. En dat zien wij van Klein Spook en Tante Rosa natuurlijk ook graag.

Toen Zuzana Hlouskova Bamboolik oprichtte begon ze meteen de productie in beschutte werkplaatsen te laten gebeuren. Daarom worden de luiers van Bamboolik nu in drie sociale werkplaatsen gemaakt. Omdat het bedrijf sneller groeit dan deze ateliers aankunnen en de ateliers niet altijd flexibel genoeg zijn om nieuwe producten te maken, besliste Bamboolik een eigen werktplaats te starten. Dat nieuwe atelier koppelen ze aan de vaststelling dat jonge mama’s die deeltijds willen werken, in Tsjechië niet snel een dergelijke job vinden. “Veel jonge vrouwen naaien nu ook al thuis om een centje bij te verdienen, waarom bieden we ze geen job aan in ons atelier,” was de redenering. Mooi meegenomen ook dat Bamboolik Europese subsidies krijgt om dit project mogelijk te maken.

Stopt Bamboolik nu daarom zijn samenwerking met de beschutte werkplaatsen? Zeker niet, het nieuwe atelier dient om nieuwe ontwerpen uit te testen en om nieuwe producten te maken.

Bij Klein Spook en Tante Rosa zijn we grote fans van bedrijven die maatschappelijk ondernemen. Het is één zaak om duurzame producten te maken, het is nog een heel andere zaak om dit ook te doen zodat kwetsbare mensen er ook beter van worden.  Dus juichen we dit project zeker toe.