De website vernieuwt en sluit van 8 tot 12 december. Als goedmakertje krijg je tot 7 december 15% korting met de kortingscode tanterosa2.0
RSS

Blog berichten van '2023' 'mei'

Handige zakjes die het leven makkelijker maken.
maandverbandzakjesDe wetbags van Blümchen zijn ongelooflijk handig voor het bewaren en meenemen van wasbaar maandverband en menstruatieondergoed.
 
In de large wetbag bewaar je de vuile maandverbanden discreet tot de volgende wasbeurt.
 
In de kleine wet/drybag neem je ze mee als je op stap bent. In het kleine zakje vooraan (dry) bewaar je de propere verbandjes. In de grotere achteraan (wet) de vuile die je eerst toegeklikt hebt.
 
Beide zakken zijn gemaakt in waterdichte, ademende PUL.
 
Handige zakjes die het leven makkelijker maken.
 
Pad for pad
pad for pad ecofemmeVandaag geeft de puberdochter een spreekbeurt op school over menstruatiearmoede. Een beetje gênant, zeg ze zelf, maar het is zo belangrijk om erover te praten. Trotse mama hier.
 
Natuurlijk neemt ze ook de inlegkruisjes van EcoFemme mee. Een organisatie die in India al jaren actief bezig is in de strijd tegen menstruatiearmoede. In hun pad for pad-programma betaal je met de aankoop van een maandverband ook een maandverband voor een vrouw in India die het nodig heeft. Eigenlijk financiert EcoFemme met de verkoop van de wasbare maandverbanden onderwijs en tewerkstelling voor meisjes en vrouwen en India. Heel belangrijk, ook voor de pubers hier, is dat ze in een aantal lessen de meisjes informeren over het vrouwelijke lichaam, hygiëne, menstruatieproducten en over open communicatie. De meisjes krijgen ook een kit met een aantal wasbare maandverbanden.
 
Op de website van EcoFemme lees je er alles over: https://ecofemme.org/in-action/pad-for-pad/  
Laat de natuur je was doen

Laat de natuur je was doen. Goed gezien van Seepje. De wasschillen zijn ideaal om je volledig over te geven aan je lenteschoonmaakkriebels. Zonder schuldgevoelens. De Sapindus mukorossi vruchten groeien in overvloed aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten! Hypoallergeen en zonder synthetische ingrediënten. We raden ze niet aan voor bebloede maandverbanden, daarvoor zijn ze niet sterk genoeg, maar voor het wassen van je kleren zijn ze ideaal.