Nederlands
RSS

Blog berichten van '2022' 'juni'

Facebookgroep wasbaar maandverband en menstruatiecups

menstruatiecupWist je dat we ook een actieve facebookgroep hebben waar je terecht kan met al je vragen en bedenkingen over wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed? Bedoeling is een forum te bieden waar je vrij en open kan praten over deze onderwerpen. Deze groep is privé. Je moet een paar vraagjes beantwoorden vooraleer je lid kan worden. Het is ook mannen-niet-toegelaten. Niet omdat we niet van mannen houden, maar omdat we in het verleden soms nieuwgierige meelezers hadden. Maar aan alle vrouwen, weest welgekomen: https://www.facebook.com/groups/wasbaarmaandverband

Zwart maandverband

zwart wasbaar ùaandverbandWe hebben de badstoffen inlegkruisjes en maandverbanden van Bamboolik nu ook in het zwart! Ideaal voor als je zwart ondergoed draagt (of liever niet te veel wordt geconfronteerd met een vlekje). Net als de witte, sluiten de zwarte ook met velcro of snaps. En ook net als de witte zijn de inlegkruisjes gewoon in biokatoen en hebben de maandverbanden een verstopt laagje waterdichte maar ademende PUL, tegen de lekken (en de vlekken).

Nog meer menstruatieondergoed

menstruatieondergoedHet is geen geheim dat we fan zijn van Imse. Het Zweedse merk werkt altijd met biologische materialen, produceert in Europa en is degelijk van kwaliteit. Hun stijl is sober, maar toch fris en kwalitatief. Dat geldt ook voor hun menstruatieondergoed. Na de workout underwear hebben we nu ook menstruatieondergoed voor light, medium en heavy flow. De onderbroeken voor light flow absorberen 10 ml vocht, die voor medium flow 15 ml en die voor heavy flow 20 ml. Heel wat dus. En de pasvorm, die is gewoon goed. 

Wasbaar maandverband wassen

wasbaar maandverband wassenToen we acht jaar geleden met Tante Rosa startten, werd wasbaar maandverband als iets raar aanzien. Iets van vroeger, met grote witte doeken, ja, net als luiers. Ondertussen kennen al velen het concept. De meeste mensen weten dat ze er leuk uitzien en handig zijn. Er zijn zelfs durfals die voor menstruatieondergoed gaan. Maar het wassen blijft een beetje eng. Logisch. Je wil natuurlijk dat je maandverband hygiënisch schoon is en dat er geen vlekken in achter blijven. Hoe je dat best aanpakt, lees je op onze website. Belangrijk is dat je de maandverbanden op 60° wast. Om de vlekken eruit te krijgen, doe je ze eerste in een koude voorwas. Dat is de hack bij bloedvlekken.

Wasbaar toiletpapier. Aah of Bah?

Of we dat nog doen, wasbaar WC-papier gebruiken? Jawel. Het begon als een grap op 13 maart 2020, weet je wel. Maar eigenlijk vinden we het geweldig. Gewoon droge doekjes in plaats van toiletpapier. Boven, in de badkamer, liggen onze gekleurde doekjes. De vuile gooien we in mijn oude potje dat ik vond in de kelder bij mijn ouders thuis. Beneden liggen onze witte doekjes, de vuile gooien we in een wetbag. We wassen ze twee keer in de week op 60 graden. Enkel het ophangen is een werkje. We hangen ze aan die typische octopus droogmolentjes. 

Ons populairste maandverband is...

Populair wasbaar maandverbandWe hebben 17 verschillende soorten wasbaar maandverband. Dikke, dunne, kleine, grote, in biokatoen, bamboe, met snaps, velcro of zonder iets. We probeerden er nog veel meer uit, maar dit zijn stuk voor stuk maandverbanden die goed zijn, die voldoen aan onze strenge Tante Rosa eisen. Geen onoverzichtelijk groot aanbod, maar toch voor iedereen iets. We merken wel dat sommige modellen meer gekozen worden dan andere. 

Wat waren nu de 5 populairste wasbare inlegkruisjes in onze webshop het voorbije jaar?

  1. Imse Vimse maandverbanden
  2. Cheeky Mama maandverband bamboe
  3. Bamboolik maandverband velcro satin
  4. Cheeky Mama maandverband charcoal
  5. EcoFemme maandverband fuchsia