Nederlands
RSS

Blog berichten van '2020' 'november'

Gentsekoop Awards
Tante Rosa Gentsekoop awardsWij doen met onze webshops Klein Spook en Tante Rosa mee met de Gentsekoop Awards.
En hups, plots komt het competitiebeest in ons toch weer naar boven.
Help ons winnen en stem op Klein Spook/Tante Rosa in de categorie Beste Webshop via deze link: https://gentsekoop.be/stem/webshop/Klein%20Spook%20%26%20Tante%20rosa
Dikke merci!
 
 
Bestaat er wasbaar maandverband voor jonge meisjes?

wasbaar maandverband voor tienersElke keer als ik de vraag krijg, maakt mijn hart een sprongetje. En echt, dat gebeurt steeds vaker. Ik vind het  geweldig dat onze jongeren open staan voor onze duurzame producten. Het antwoord is natuurlijk 'ja'! De meeste jonge meisjes hebben nog geen zin om interne menstruatieproducten te gebruiken. Een maandverband is dan de beste oplossing.

Welk maandverband?

Dat is heel persoonlijk, net als bij alle vrouwen. Hoeveel menstrueer je? Heb je graag iets zacht en fluffy? Mag het iets dikker zijn? Gewoon wit? Of liever met een printje? Meest gekocht zijn de inlegkruisjes en maandverbanden van Imse Vimse. Prijs/kwaliteit zeker de top. Persoonlijk ben ik ook fan van die van La Renarde: heel zacht en in België gemaakt. Maar eigenlijk kan elk maandverband dat we verkopen. Sommige meisjes verliezen net die eerste jaren extra veel bloed en zij zijn best geholpen met een groot maandverband.

Op stap/op school

Met een leuke wetbag kan je een aantal propere verbanden meenemen naar school. En de vuile vouw en klik je toe en stop je in een apart compartiment van de wetbag.

Wassen

Thuis gaan de vuile maandverbanden in een grotere wetbag of emmertje tot ze gewassen worden.

Toch liever een cup?

Dat kan ook: https://tanterosa.be/kunnen-jonge-meisjes-een-menstruatiecup-gebruiken

Nee, geen Black Friday bij Klein Spook en Tante Rosa

No Black FridayDuurzaamheid staat haaks op kortstondige promoties die er enkel op gericht zijn mensen te doen kopen waar ze misschien helemaal geen nood aan hebben. Daarom passen Klein Spook en Tante Rosa ook dit jaar weer voor Black Friday. De producten die we verkopen zijn ecologisch en duurzaam en je kan er jaren van genieten. Deze producten solderen voor snel gewin, is een belediging voor de producten zelf en voor de mensen die in kleine ateliers hart en ziel stoppen in het maken van wasbare luiers en toebehoren. Dus sorry, not sorry: geen kortingenfestival bij Klein Spook en Tante Rosa.

Maak kennis met Elke, onze nieuwe consulente in het Waasland

Elke Verbruggen, consulent bij Tante RosaElke Verbruggen uit Sint-Niklaas vertelt: "Na de bevalling van mijn oudste zoon Joren merkte ik dat ik allergisch reageerde op het kraamverband van het ziekenhuis. Toen ben ik hydrofiele luiers beginnen gebruiken.. Maar ik dacht, dat moet toch wel anders kunnen?!? Een kleine google-search bracht me bij Tante Rosa waar ik mijn eerste cup bestelde. Die kon ik uiteraard niet meteen na de bevalling gebruiken dus kocht ik ook wasbare maandverbanden.

 
Nu na de bevalling van mijn jongste zoon Stan gebruik ik nog steeds wasbare maandverbanden en ik kan niet wachten om weer aan de slag te kunnen met mijn cup. 

Ik ben nu consulente bij Tante Rosa omdat ik vind dat de taboe rond menstruatie verbroken moet worden. Het hoort bij vrouw-zijn en moet dus zo aangenaam mogelijk gemaakt worden."
 
 
Hier leer je ook al onze consulenten kennen.