Nederlands
RSS

Blog berichten van '2020' 'december'

Help! Welke menstruatiecup moet ik kiezen?
menstruatiecup tante rosaWe zijn optimistisch. We hebben de indruk dat de meeste vrouwen toch al eens van een menstruatiecup hebben gehoord. En de reactie op wasbaar maandverband is niet meer standaard 'ieuw vies!' Je kan de cup ook al in veel supermarkten kopen. Het is meer standaard, minder raar. Helaas is niet elke vrouw geholpen met elke cup. Het grootste probleem is dat de meeste cups te zacht zijn en daardoor moeilijk in gebruik. Onbewust duw je ze in met je bekkenbodemspieren waardoor hij niet mooi opengeklapt zit en je lekken krijgt.
 
Welke menstruatiecup moet ik kiezen?
 
We krijgen de vraag dagelijks. Logisch, je kan het niet zomaar even passen als een nieuwe broek. Toch gaan we er prat op voor bijna iedere vrouw de juiste menstruatiecup te hebben. We hebben in ons assortiment vier merken met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. Stuur ons je antwoord op de vragen in ons artikel en wij helpen je de juiste cup te kiezen
 
https://tanterosa.be/help-welke-menstruatiecup-moet-ik-kiezen
Wasbaar toiletpapier

wasbaar toiletpapier tante rosaSinds half maart gebruiken we bij ons thuis wasbare billendoekjes als toiletpapier. Het begon als grap, als tegenreactie op het hamsteren van toiletpapier. Het werd een gewoonte waar we ons goed bij voelen. We gebruiken de doekjes droog. Ze zitten in een oude Cheeky Wipes doos die we nog hadden van toen de kinderen klein waren. De vuile stoppen we in een wetbag. Op wasdag gaat die zak in zijn geheel (open) in de wasmachine. Na het wassen, hangen we ze op aan een octopus washanger. Echt waar, no big deal, en weer wat ecologischer, goedkoper en degelijker. Je kan de doekjes ook nat bewaren. Of een spray gebruiken voor het zware werk. Net als bij de billendoekjes voor baby's, kan je het dus helemaal personaliseren. 

Hoe kiezen we ons gamma?

gamma Klein Spook en Tante RosaAf en toe zie je in onze webshops nieuwe producten verschijnen. Ons gamma uitbreiden doen we heel doordacht. Eerst en vooral kijken we of het echt wel om een verrijking van ons aanbod gaat: hebben we niets soortgelijks? Ten tweede gaan we na of de producten wel in de juiste arbeidsomstandigheden gemaakt zijn. Producten die tegelijk een sociaal project zijn, krijgen bij ons een streepje voor. Bamboolik bijvoorbeeld. Omwille van duurzaamheid geven we ook de voorkeur aan Europese producten. Tot slot laten we alles testen door onze consulenten. Alleen als zij het goedkeuren, komt het ook in onze webshop terecht.
Krijgen we na verloop van tijd te veel klachten over de kwaliteit van een product, bijvoorbeeld door veranderingen in het productieproces, dan zijn we onverbiddelijk: eruit!