RSS

Blog berichten van '2022' 'december'

Waar kan ik nog wasbare luiers kopen?

waar kan ik nog wasbare luiers kopenKlein Spook is dan wel gestopt, maar daarom hoef jij niet te stoppen. Dit zijn de adressen die je we aanraden om verder wasbaar te verluieren:

Ken je Wondr al?

wondrEen fijn (en lekker geurend) cadeau zijn de vaste shampoobars (ook XL), showerbars en facewash van Wondr. En ze hebben nu ook conditioner bars! Helemaal op zijn plaats bij Tante Rosa, want weinig afval. Zelf zeggen ze: "100% goed gevoel, 0% schuldgevoel." Wij zijn in ieder geval fan van de fijne samenstelling, de heerlijke geur en vooral het feit dat het zoveel minder verpakking is. Mijn persoonlijke favoriet is de shampoo met meloen. Oh ja, gemaakt in België, dus ook nog eens lokaal! Het kan niet op.

De Tante Rosa TOP 10 maandverbanden

wasbaar maandverbandWe hebben veel verschillende soorten wasbaar maandverband. Dikke, dunne, kleine, grote, in biokatoen, bamboe, met snaps, velcro of zonder iets. We probeerden er nog veel meer uit, maar dit zijn stuk voor stuk maandverbanden die goed zijn, die voldoen aan onze strenge Tante Rosa eisen. Geen onoverzichtelijk groot aanbod, maar toch voor iedereen iets. We merken wel dat sommige modellen meer gekozen worden dan andere. 

Wat waren nu de 10 populairste wasbare maandverbanden in onze webshop het voorbije jaar?

 1. Imse Vimse maandverbanden
 2. MaM maandverband regular+
 3. Imse Vimse maandverband slim
 4. MaM maandverband regular
 5. EcoFemme maandverband fuchsia
 6. Cheeky Mama maandverband bamboe
 7. Cheeky Mama maandverband charcoal
 8. Imse Vimse maandverband snap free
 9. Bamboolik maandverband velcro
 10. Bamboolik maandverband velcro satin
Help! Welke menstruatiecup moet ik kiezen?

Welke menstruatiecupDe menstruatiecup dus, mijn persoonlijk favorietje. Maar welke moet je nu kiezen? We krijgen de vraag dagelijks. Logisch, je kan het niet zomaar even passen als een nieuwe broek. Toch gaan we er prat op voor bijna iedere vrouw de juiste menstruatiecup te hebben. We hebben in ons assortiment vier merken met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. Stuur ons je antwoord op de vragen in dit artikel en wij helpen je de juiste cup te kiezen. 

We zijn verhuisd

Tante Rosa doet voortHet is jullie misschien niet ontgaan. Er is hier veel veranderd achter de schermen. Onze grootste webshop, Klein Spook, met de wasbare luiers, is gestopt. We zijn ook weg uit het spookhuis in de Parklaan en werken nu van thuis uit.


Je begrijpt, dat nam tijd en energie in beslag waardoor het wat stiller was op Tante Rosa-vlak. Maar nu zijn we helemaal terug. Klaar om ons weer vollenbak op de menstruatieproducten te storten. Het blijft mijn dada, mijn passie. De menstruatiecup is volgens mij zowat de beste uitvinding ooit. Zo simpel, zo proper en zo goedkoop. Iedere vrouw en meisje zou dat moeten leren kennen. 

Maar eerst even praktisch

Welke gevolgen heeft onze verhuis voor jullie? Het zal niet langer mogelijk zijn om bij ons je bestelling te komen oppikken. We blijven wel nog altijd samenwerken met Ohne GentDagbladhandel Giesela en Akker&Ambacht voor gratis afhalingen. We verzenden wekelijks naar deze afhaalpunten. De andere pakjes worden nog altijd dagelijks verzonden via dpd. Je kan je pakje thuis laten leveren of in een dpd parcelshop, dat is goedkoper. 

We zijn het gemakkelijkst te bereiken via e-mail. Je kan onze avonturen volgen op Instagram en Facebook. En dan is er ook nog de actieve facebookgroep Wasbaar maandverband en menstruatiecups waar je met al je vragen, verhalen en ervaringen terecht kan. 

Het is gedaan!

Klein Spook is gestoptKlein Spook is gestopt. Dankuwel allemaal voor jullie jarenlange vertrouwen. Het was een mooie tijd waar we alleen maar met veel warme gevoelens op terug kijken.

Om jullie niet helemaal in de steek te laten, hebben we hier nog een aantal tips waar je terecht kan voor wasbare luiers:

 • Bij onze Gentse collega Catty van De Luierhoek natuurlijk
 • Een deel van onze business en kennis werd overgenomen door Nathalie en Daphné van Zonnehoed
 • In Nederland zitten onze übersympatieke collega's Anja en Annika van Babybum
 • In Duitsland helpt de Gentse Leen je met de laatste systemen en trends verder bij Fratzhosen.
 • Voor luierinfosessies en volledige ecologische geboortelijsten verwijzen we door naar Mic Mac Minuscule. Onze oud-consulente Sanne is daar nu Chef Wasbare Luiers. 
 • Helemaal nieuw in wasbaar luierland is tweedehands kinderwinkel Terra Cotta. Ons sluiten is voor hen een inspiratie om volop met luiers te starten. Hou Maaike en co zeker in de gaten. Zij zijn ook de nieuwe beheerder van onze Facebookgroep Klein Spook/Tante Rosa babbeltjesgroep die wellicht binnenkort een nieuwe naam krijgt.
 • Ecobee is een nieuwe webshop voor wasbare luiers.