RSS

Blog berichten van '2023' 'september'

Ken je de Konjac spons al?
Ken je de Konjac spons al?

Nog nieuw bij ons is de Konjac sponge. Deze keer geen menstruatiespons, maar een sponsje voor je gezicht. Het reinigt je huid grondig, verwijdert dode huidcellen en voedt en beschermt je huid. Onze sponsjes zijn van het merk Wondr en perfect te combineren met hun facewash zeep.

Hoe gebruikt je de konjac spons?

  1. maak de spons nat tot die helemaal zacht is
  2. maak je gezicht en de zeep nat
  3. wrijf de spons over de zeep om schuim te krijgen
  4. was je gezicht met de spons in cirkelvormige bewegingen en spoel af
Ecofemme: het voelt goed

Het voelt goed om EcoFemme weer in huis te hebben. Eerst en vooral omdat het fantastische inlegkruisjes en maandverbanden zijn. Ze zijn met hun molton bovenlaag heel zacht, absoluut niet dik én ze hebben een superdun drukknopje dat je niet voelt zitten, ook niet bij het fietsen. Oh ja, en ze zijn mooi. 

Pad for pad

Maar daarnaast is het merk EcoFemme een goed doel op zich.  Ze zijn al jaren actief bezig in de strijd tegen menstruatiearmoede in hun thuisland India. In hun pad for pad-programma betaal je met de aankoop van een maandverband ook een maandverband voor een vrouw die het nodig heeft. Eigenlijk financiert EcoFemme met de verkoop van de wasbare maandverbanden tewerkstelling en onderwijs voor vrouwen en meisjes in India. Via hun tewerkstellingsproject krijgen vrouwen faire werkkansen. In een aantal lessen informeren ze meisjes over het vrouwelijke lichaam, hygiëne, menstruatieproducten en over open communicatie. De meisjes krijgen ook een kit met een aantal wasbare maandverbanden.

First period kit

Maar ook aan onze tienermeisjes wordt gedacht. Nieuw in ons gamma is de first period kit, een pakket van 12 stuks met inlegkruisjes, maandverbanden, nachtverbanden, 2 zakjes, een stuk zeep om de maandverbanden te wassen + een zeer toegankelijk boek voor jonge meisjes 'When girls grow up'. Het is een vrolijk boekje met veel tekeningen en antwoorden op vragen waar jonge meisjes mee zitten. Dochter Renée is alvast zeer enthousiast. Zie haar reel op onze Instagrampagina.