De website vernieuwt en sluit van 8 tot 12 december. Als goedmakertje krijg je tot 7 december 15% korting met de kortingscode tanterosa2.0
RSS

Blog berichten van '2023' 'september'

Menstruatiearmoede en duurzame alternatieven

menstruatiearmoedeAls Linde Merckpoel met Rebelle vzw naar de ministers trekt om het over menstruatiearmoede te hebben, dan ben ik blij. Het is een thema dat me nauw aan het hart ligt. Maar ik blijf het jammer vinden dat er bij de oplossingen zo weinig aan de menstruatiecup wordt gedacht. Oké, het is misschien niet het reddingsmiddel voor elk meisje in armoede, maar ik ben zeker dat het voor veel vrouwen en meisjes wél de oplossing is. Het is gemakkelijk, hygiënisch én herbruikbaar. Je hebt niet meer nodig dan één cup en twee keer per dag een kraantje om je cup onder te spoelen. Is het niet mogelijk dat via sociale kruideniers, armoede-organisaties, het JAC, artsen en scholen de menstruatiecup tot bij iedereen komt die het nodig heeft? Er zullen campagnes nodig zijn, ja, maar écht, als de menstruatiecup nog meer ingeburgerd geraakt, zullen nog meer mensen beseffen hoe geweldig dat ding is.

Ken je de Konjac spons al?

Nog nieuw bij ons is de Konjac sponge. Deze keer geen menstruatiespons, maar een sponsje voor je gezicht. Het reinigt je huid grondig, verwijdert dode huidcellen en voedt en beschermt je huid. Onze sponsjes zijn van het merk Wondr en perfect te combineren met hun facewash zeep.

Hoe gebruikt je de konjac spons?

  1. maak de spons nat tot die helemaal zacht is
  2. maak je gezicht en de zeep nat
  3. wrijf de spons over de zeep om schuim te krijgen
  4. was je gezicht met de spons in cirkelvormige bewegingen en spoel af
Ecofemme: het voelt goed

Het voelt goed om EcoFemme weer in huis te hebben. Eerst en vooral omdat het fantastische inlegkruisjes en maandverbanden zijn. Ze zijn met hun molton bovenlaag heel zacht, absoluut niet dik én ze hebben een superdun drukknopje dat je niet voelt zitten, ook niet bij het fietsen. Oh ja, en ze zijn mooi. 

Pad for pad

Maar daarnaast is het merk EcoFemme een goed doel op zich.  Ze zijn al jaren actief bezig in de strijd tegen menstruatiearmoede in hun thuisland India. In hun pad for pad-programma betaal je met de aankoop van een maandverband ook een maandverband voor een vrouw die het nodig heeft. Eigenlijk financiert EcoFemme met de verkoop van de wasbare maandverbanden tewerkstelling en onderwijs voor vrouwen en meisjes in India. Via hun tewerkstellingsproject krijgen vrouwen faire werkkansen. In een aantal lessen informeren ze meisjes over het vrouwelijke lichaam, hygiëne, menstruatieproducten en over open communicatie. De meisjes krijgen ook een kit met een aantal wasbare maandverbanden.

First period kit

Maar ook aan onze tienermeisjes wordt gedacht. Nieuw in ons gamma is de first period kit, een pakket van 12 stuks met inlegkruisjes, maandverbanden, nachtverbanden, 2 zakjes, een stuk zeep om de maandverbanden te wassen + een zeer toegankelijk boek voor jonge meisjes 'When girls grow up'. Het is een vrolijk boekje met veel tekeningen en antwoorden op vragen waar jonge meisjes mee zitten. Dochter Renée is alvast zeer enthousiast. Zie haar reel op onze Instagrampagina.

De Nixit menstruatiedisk

Nixit menstruatiediskWe hebben hem! De menstruatiedisk van Nixit. Een menstruatiecup, maar ook weer niet. De menstruatiedisk wordt net als een menstruatiecup inwendig ingebracht en vangt menstruatiebloed op. De menstruatiedisk is een platte schijf en heeft een grotere capaciteit dan een cup en kan tot 70 ml opvangen, wat het equivalent is van 4 tampons, waardoor het ideaal is voor mensen met een zware menstruatie. De disc heeft een dubbele rand die helpt beschermen tegen lekken. En de ronde vorm van de disc past zich gemakkelijk aan je lichaam aan.