Nederlands
RSS

Blog berichten van '2022' 'augustus'

Klein Spook stopt eind dit jaar

stopzetting klein spookNa ruim elf jaar zetten we op 1 december een punt achter Klein Spook. Doordat veel mensen – volledig begrijpelijk – meer op prijs dan op duurzaamheid kopen, dekt de teruglopende omzet niet langer onze kosten. Met onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa gaan we wel door.

We startten in mei 2011 met Klein Spook omdat we zelf zo enthousiast waren over wasbare luiers dat we iedereen de boodschap mee wilden geven dat wasbaar luieren je ecologische voetafdruk vermindert. We zijn dan ook trots dat we veel gezinnen met raad en daad hielpen, en samen met hen de afvalberg met enkele duizenden ton verkleind hebben.

Het begin van Corona zorgde voor een bloei van duurzaamheid, maar de forse stijging van de prijs van basisbehoeften als gas, elektriciteit en voedsel beïnvloeden nu het koopgedrag. Hoewel duurzaam kopen op langere termijn goedkoper uitkomt, kiezen consumenten voor wat ze nu kunnen betalen. Dat heeft een impact op alle winkels die duurzame producten verkopen. We begrijpen die reflex maar al te goed. Voor Klein Spook betekent dit helaas een terugval met meer dan 20% in onze omzet, waardoor het voor ons niet langer mogelijk is voltijds voor Klein Spook te werken.

Tot 1 december gaan we nog door met Klein Spook. Een aantal populaire producten blijven we nog aankopen en verkopen. De andere merken in ons gamma bouwen we langzaam af. sommige vind je nu al aan korting in onze outlet. Doe daar dus zeker je voordeel mee.

Om blijvend ons steentje bij te dragen voor een wereld met minder afval, gaan we wel door met Tante Rosa, onze site voor wasbare menstruatieproducten: inlegkruisjes, maandverband, menstruatiecups en vooral ook menstruatieslips. In die laatste categorie breidden we ons aanbod recent nog uit met de prachtige slips van miokoo. Tante Rosa baten we straks uit in bijberoep, naast een vaste job.

Het doet veel pijn om met Klein Spook te stoppen, daar gaan we niet flauw over doen. Maar evengoed zijn we trots dat we al die tijd meegeholpen hebben aan het bekender maken van wasbare alternatieven voor wegwerp. Wasbare luiers zijn nu minder exotisch dan toen wij ze zestien jaar geleden voor onze kinderen gebruikten. De honderden infosessies die we samen met onze consulenten gaven, hebben daar zeker toe bijgedragen. Die pluim steken we (mee) op onze hoed. We zijn er ook trots op dat we in die elf jaar altijd trouw gebleven zijn aan onze principes.

Een welgemeende ‘dank je’ aan iedereen die de afgelopen elf jaar mee aan dit verhaal schreef: onze consulenten, onze leveranciers en natuurlijk onze fijne klanten.

27 augustus: koopzaterdag

koopzaterdag klein spookOp zaterdag 27 augustus gooien we een laatste keer onze deuren open en kan je ter plaatse iets komen kopen. 

Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. 

Tot dan!

 

Nieuw in ons gamma: miokoo grace

miokoo grace tante rosaAmai, wat zijn ze goed, de menstruatieslips van miokoo. Het is de Belgische trots in ons gamma menstruatieondergoed. Mooi, kwalitatief en zeer absorberend. Eerder lingerie dan ondergoed, zeg maar. Daarom breiden we verder uit. We verkopen nu ook het mid-rise model Grace. Iets hoger dan Fé, en lager dan Coco. En met een heel leuk driehoeken detail vooraan. Eens passen? Welkom op onze onderbroekendag op zaterdag 27 augustus in Gent.

Wasbaar maandverband tijdens een hittegolf

wasbaar maandverband hittegolf tante rosaHet is een warme zomer. Niet ideaal tijdens je maandstonden. Juist dan wil je geen last. Ga voor natuurlijke materialen bij warme temperaturen. Een maandverband in biokatoen is frisser dan wegwerp. Echt waar!
Uit welke materialen bestaat wasbaar maandverband eigenlijk? De absorberende lagen zijn meestal in biokatoen en/of bamboe. Bijna altijd zit er in maandverband ook een laag PUL verwerkt. Dat is een waterdichte stof die toch ademend is, vergelijkbaar met de stof van regenjassen. Het zorgt dat je minder kans op lekken hebt, zonder dat het verstikkend is.
Superabsorbers of parfum zal je nooit vinden in wasbaar maandverband. Dat is uitsluitend voor wegwerp. De grootste oorzaken van irritatie bij maandverband.

Een zeesponsje in plaats van een cup of een tampon

menstruatiesponsjes Tante RosaToch is de menstruatiecup niet voor elke vrouw de oplossing, helaas. Soms is er geen match en blijf je lekken hebben. Dan kan een menstruatiespons helpen. Een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat. Een sponsje is herbruikbaar: je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één spons minstens zes maanden mee. We raden het aan bij vrouwen bij wie het niet lukt met de menstruatiecup. Ondertussen hebben we al veel tevreden sponsjesgebruikers onder onze klanten.

Menstruatiecup, beste uitvinding ooit

menstruatiecup Tante RosaVolgens mij is de menstruatiecup de beste uitvinding ooit. Het is zo simpel: een bekertje dat je inbrengt in je vagina en dat bloed opvangt. Even wennen in het begin, maar dat is met alles dat je in je lichaam inbrengt zo. Als je het eenmaal gewoon bent, is het heel gemakkelijk. Je hebt er maar één nodig, je kan het discreet inbrengen en uithalen, je kan het gemakkelijk proper houden, geen afval en geen chemische absorberende stoffen in je lichaam. Bovendien is het voor veel meisjes en vrouwen de oplossing bij menstruatiearmoede. Met één cup ben je geholpen, dat is goedkoper dan elke maand maandverband of tampons kopen. Overweeg je een cup, laat je dan zeker adviseren.