RSS

Blog berichten van '2024' 'januari'

Workshops voor meisjes
Workshops voor meisjes

Ik maak graag wat reclame voor Praktijk Rozerood. Ik leerde Marieke een paar jaar geleden kennen toen mijn dochter en ik een cyclusshow bij haar volgden als voorbereiding op de  eerste keer maandstonden. We waren allebei heel enthouisast. Het was een vrolijke, verrassende dag waarbij de meisjes heel speels leerden hoe een vrouwenlichaam in elkaar zit.

Met een holistische kijk en een speels karakter geeft Marieke workshops aan klein en groot over de vrouwelijke cyclus en bereidt ze jonge meisjes voor op de (eerste) maandstonden en de veranderingen in de puberteit. Ze laat vrouwen kennis maken met hun eigen cyclus, hun eigen cadans en is Sensiplan consulent. 

Wokshops

Heb je zin om met je (klein)dochter of ander bijzonder meisje van je hart een workshop mee te volgen? Van 29 juni tem 1 juli geeft Marieke een Maandriedaagse in Vinderhoute voor meisjes van 9 tot 12 jaar, samen met hun mama of oma, meter,... Gezellig cocoonen rondom de baarmoeder, het cyclusverhaal, in verbinding met elkaar en de natuur rondom ons, creatief aan de slag, mooie momenten vol symboliek om die prachtige overgang van meisje tot jonge vrouw te vieren. 

Op 6 en 7 juli staat een tienerweekend ingepland (girls only, van 13 tot 16 jaar). Enkele ingrediënten: de vrouwelijke cyclus in al haar schoonheid, yoga, kruiden en planten, aromatherapie, creatief knutselend aan de slag, vrouwenverhalen, Rots en Water, de Maantent, gezellig cocoonen, dansen, een feestje om onszelf te vieren. 

Kan je niet wachten en heb je zin om jullie al vroeger onder te dompelen in het cyclusverhaal, dan ben je van harte welkom op de Cyclusshow op zondag 3 maart in Drongen (voor meisjes van 9 tot 12 jaar, in het gezelschap van een vrouwelijke buddy). 

Meer info op www.praktijkrozerood.be

Lippenbalsem Wondr
Lippenbalsem Wondr

Dat ik ze deze week al goed gebruikt heb, de nieuwe lippenbalsem van Wondr. Naast mijn werk voor Tante Rosa, heb ik ook een deeltijdse job in de Gentse kinderboerderij. Op de fiets daarnaartoe is met dit weer deze lippenbalsem heerlijk. En zo neem ik mijn ene werk ook mee naar mijn ander werk. Ik beken: er zijn op de boerderij wel al meer Tante Rosa-sporen te vinden. 

Gratis puur wasstrips bij miokoo
Gratis puur wasstrips bij miokoo

Bij elke menstruatieslip van miokoo die je koopt, krijg je een gratis testpakketje met 3 wasstrips van puur. De wasstrips zijn hypoallergeen en ze houden je menstruatieondergoed in topconditie. Bovendien zijn ze vegan, bevatten ze geen (micro-) plastiek, zijn ze biologisch afbreekbaar en 100% gemaakt in Europa.

Een cup legen als je niet thuis bent, hoe doe je dat?
Een cup legen als je niet thuis bent, hoe doe je dat?

In principe heb je maar één menstruatiecup nodig. Je leegt hem in het toilet, spoelt hem af onder de koude kraan en je brengt hem opnieuw in. 

Het is niet nodig je cup telkens te steriliseren. Het is fijn om hem te kunnen afspoelen onder de kraan. Maar overdag een (paar) keer inbrengen zonder spoelen is niet erg. Als je hem maar elke ochtend en avond eens goed afspoelt en er dan voor zorgt dat er geen bloedrestjes in de vacuümgaatjes blijft zitten.

Maar hoe dat je nu praktisch als je niet thuis bent. Bij de veelgestelde vragen lees je een aantal tips. 

We gaan voor fluffy
We gaan voor fluffy

Als je van zacht en fluffy houdt, moet je bij La Renarde zijn. Alles van het Belgische merk is zacht: hun wattenschijfjes, menstruatieondergoed, maar ook hun inlegkruisjes en maandverbanden. Deze laatste zijn vandaag aan te raden. Wat zachtheid in deze koude dagen. Is het vandaag niet blue monday?

Korting voor projecten
Korting voor projecten

Het zou toch geweldig zijn als onze duurzame menstruatieproducten bekender zouden zijn bij het grotere publiek. Dat jongeren en ouderen die nog nooit over wasbaar maandverband hoorden het eens zouden voelen, zien en ruiken (wie weet). Dat ze beseffen dat het helemaal niet zo raar is. Integendeel. Daarom ben ik superblij als een school, lokaal bestuur of een goed doel contact met ons opneemt en pakketjes aankoopt om aan hun leerlingen, inwoners of cliënten te geven. Daarom ook dat ik die fantastische initiatieven graag help met een flink korting. Neem zeker contact met me op via elisabeth@tanterosa.be als je aan zo'n project denkt.