RSS

Blog

Wij aanvaarden ecocheques

ecochequesWist je dat je bij ons alles online kan betalen met je elektronische ecocheques? We aanvaarden zowel Edenred, Sodexo als Monizze.
Betalen gaat gemakkelijk, gewoon tijdens het bestelproces (dus niet met kaarten opsturen of ander gedoe). En als je niet genoeg op je kaart hebt staat om de hele bestelling te betalen, geen probleem, in hetzelfde proces kan je het restbedrag met een andere betaalmethode betalen.
Best wel trots dat we deze service kunnen aanbieden.

Onze populairste menstruatiecup is...

Populairste menstruatiecupWe verkopen heel bewust 4 merken menstruatiecups en sinds kort dus ook een menstruatiedisc. We hebben er al tientallen uitgetest. Echt waar, we willen weten waarover we praten. En we zijn er heilig van overtuigd dat we met deze 4 merken bijna elk meisje of elke vrouw kunnen helpen. De meeste vrouwen zijn goed met een LadyCup L of een Super Jennie S. De LadyCup raden we aan bij vrouwen met normale of stevige bekkenbodemspieren en Super Jennie is ideaal voor vrouwen met eerder zwakke bekkenbodemspieren. Lukt dat niet? Dan hebben we de zeer ronde Merula, onder andere handig bij een lage baarmoedermond. En voor de jonge meisjes die nog niet zwanger waren raden we zonder gêne de iets goedkopere MeLuna aan.

Twijfel je welke model iets voor jou is? Lees dan eerst dit artikel en stuur me daarna een mailtje met het antwoord op de vragen.

Wat waren nu de populairste modellen in onze webshop het voorbije jaar?

1. MeLuna Classic
2. LadyCup
3. Super Jennie
4. Merula
5. MeLuna Soft
7. MeLuna Soft Shorty
6. MeLuna Sport
8. MeLuna Classic Shorty
9. Nixit menstruatiedisc
10. MeLuna Sport Shorty

Wasbaar toiletpapier. Aah of Bah?

wasbaar toiletpapierIn plaats van toiletpapier kan je ook wasbare billendoekjes, of wasbaar toiletpapier, gebruiken. Zachte doekjes die je - als ze gebruikt zijn - in een emmertje of wetbag gooit en die je dan wast. Het klinkt een beetje vies. Maar eigenlijk valt dat echt wel mee. 

Zelf begonnen we ermee, als een grap, op 13 maart 2020, weet je wel. Maar eigenlijk vinden we het geweldig. Gewoon droge doekjes in plaats van toiletpapier. Boven, in de badkamer, liggen onze gekleurde doekjes. De vuile gooien we in een klein emmertje met deksel. Beneden liggen onze witte doekjes, de vuile gooien we in een wetbag. We wassen ze twee keer in de week op 60 graden. Enkel het ophangen is een werkje. We hangen ze aan die typische octopus droogmolentjes. 

Waar kan ik nog wasbare luiers kopen?

waar kan ik nog wasbare luiers kopenKlein Spook is dan wel gestopt, maar daarom hoef jij niet te stoppen. Dit zijn de adressen die je we aanraden om verder wasbaar te verluieren:

De Tante Rosa TOP 10 maandverbanden

wasbaar maandverbandWe hebben veel verschillende soorten wasbaar maandverband. Dikke, dunne, kleine, grote, in biokatoen, bamboe, met snaps, velcro of zonder iets. We probeerden er nog veel meer uit, maar dit zijn stuk voor stuk maandverbanden die goed zijn, die voldoen aan onze strenge Tante Rosa eisen. Geen onoverzichtelijk groot aanbod, maar toch voor iedereen iets. We merken wel dat sommige modellen meer gekozen worden dan andere. 

Wat waren nu de 10 populairste wasbare maandverbanden in onze webshop het voorbije jaar?

 1. Imse Vimse maandverbanden
 2. MaM maandverband regular+
 3. Imse Vimse maandverband slim
 4. MaM maandverband regular
 5. EcoFemme maandverband fuchsia
 6. Cheeky Mama maandverband bamboe
 7. Cheeky Mama maandverband charcoal
 8. Imse Vimse maandverband snap free
 9. Bamboolik maandverband velcro
 10. Bamboolik maandverband velcro satin
Ken je Wondr al?

wondrEen fijn (en lekker geurend) cadeau zijn de vaste shampoobars (ook XL), showerbars en facewash van Wondr. En ze hebben nu ook conditioner bars! Helemaal op zijn plaats bij Tante Rosa, want weinig afval. Zelf zeggen ze: "100% goed gevoel, 0% schuldgevoel." Wij zijn in ieder geval fan van de fijne samenstelling, de heerlijke geur en vooral het feit dat het zoveel minder verpakking is. Mijn persoonlijke favoriet is de shampoo met meloen. Oh ja, gemaakt in België, dus ook nog eens lokaal! Het kan niet op.

Help! Welke menstruatiecup moet ik kiezen?

Welke menstruatiecupDe menstruatiecup dus, mijn persoonlijk favorietje. Maar welke moet je nu kiezen? We krijgen de vraag dagelijks. Logisch, je kan het niet zomaar even passen als een nieuwe broek. Toch gaan we er prat op voor bijna iedere vrouw de juiste menstruatiecup te hebben. We hebben in ons assortiment vier merken met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. Stuur ons je antwoord op de vragen in dit artikel en wij helpen je de juiste cup te kiezen. 

We zijn verhuisd

Tante Rosa doet voortHet is jullie misschien niet ontgaan. Er is hier veel veranderd achter de schermen. Onze grootste webshop, Klein Spook, met de wasbare luiers, is gestopt. We zijn ook weg uit het spookhuis in de Parklaan en werken nu van thuis uit.


Je begrijpt, dat nam tijd en energie in beslag waardoor het wat stiller was op Tante Rosa-vlak. Maar nu zijn we helemaal terug. Klaar om ons weer vollenbak op de menstruatieproducten te storten. Het blijft mijn dada, mijn passie. De menstruatiecup is volgens mij zowat de beste uitvinding ooit. Zo simpel, zo proper en zo goedkoop. Iedere vrouw en meisje zou dat moeten leren kennen. 

Maar eerst even praktisch

Welke gevolgen heeft onze verhuis voor jullie? Het zal niet langer mogelijk zijn om bij ons je bestelling te komen oppikken. We blijven wel nog altijd samenwerken met Ohne GentDagbladhandel Giesela en Akker&Ambacht voor gratis afhalingen. We verzenden wekelijks naar deze afhaalpunten. De andere pakjes worden nog altijd dagelijks verzonden via dpd. Je kan je pakje thuis laten leveren of in een dpd parcelshop, dat is goedkoper. 

We zijn het gemakkelijkst te bereiken via e-mail. Je kan onze avonturen volgen op Instagram en Facebook. En dan is er ook nog de actieve facebookgroep Wasbaar maandverband en menstruatiecups waar je met al je vragen, verhalen en ervaringen terecht kan. 

Het is gedaan!

Klein Spook is gestoptKlein Spook is gestopt. Dankuwel allemaal voor jullie jarenlange vertrouwen. Het was een mooie tijd waar we alleen maar met veel warme gevoelens op terug kijken.

Om jullie niet helemaal in de steek te laten, hebben we hier nog een aantal tips waar je terecht kan voor wasbare luiers:

 • Bij onze Gentse collega Catty van De Luierhoek natuurlijk
 • Een deel van onze business en kennis werd overgenomen door Nathalie en Daphné van Zonnehoed
 • In Nederland zitten onze übersympatieke collega's Anja en Annika van Babybum
 • In Duitsland helpt de Gentse Leen je met de laatste systemen en trends verder bij Fratzhosen.
 • Voor luierinfosessies en volledige ecologische geboortelijsten verwijzen we door naar Mic Mac Minuscule. Onze oud-consulente Sanne is daar nu Chef Wasbare Luiers. 
 • Helemaal nieuw in wasbaar luierland is tweedehands kinderwinkel Terra Cotta. Ons sluiten is voor hen een inspiratie om volop met luiers te starten. Hou Maaike en co zeker in de gaten. Zij zijn ook de nieuwe beheerder van onze Facebookgroep Klein Spook/Tante Rosa babbeltjesgroep die wellicht binnenkort een nieuwe naam krijgt.
 • Ecobee is een nieuwe webshop voor wasbare luiers.
Klein Spook stopt, Tante Rosa doet voort

Tante Rosa doet voortMet onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa doen we wel door. Je kan bij ons nog altijd terecht voor wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed. En voor advies natuurlijk.

Je kan je onderaan onze homepage inschrijven op onze nieuwsbrief, zodat we toch nog pennevrienden blijven. Hopelijk tot Tante Rosa!

Je kan ons hier verder volgen: https://tanterosa.be

10%, 20% en vooral 25% korting

Tip! Kijk eens in onze Uitverkoop-map. Je zal er heel veel koopjes vinden. Zo verkopen we alles van Anavy, Blümchen, Close Parent, MotherEase en Popolini uit. En nog veel meer. 

Na ruim elf jaar zetten we op 1 december een punt achter Klein Spook. Doordat veel mensen – volledig begrijpelijk – meer op prijs dan op duurzaamheid kopen, dekt de teruglopende omzet niet langer onze kosten. Helaas. Vandaar deze uitverkoop.

Met onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa doen we wel door. Je kan bij ons - ook na 1 december - nog altijd terecht voor wasbaar maandverband, menstruatiecups, menstruatieondergoed. En voor advies natuurlijk.

Nieuw in ons gamma: de menstruatiedisc

We hebben hem! De menstruatiedisc van Nixit. De menstruatiedisc wordt net als een menstruatiecup inwendig ingebracht en vangt menstrauatiebloed op. De menstruatiedisc heeft een grotere capaciteit dan een cup en kan tot 70 ml opvangen, wat het equivalent is van 4 tampons, waardoor het ideaal is voor mensen met een zware menstruatie. De disc heeft een dubbele rand die helpt beschermen tegen lekken. En de ronde vorm van de disc past zich gemakkelijk aan je lichaam aan.

Klein Spook stopt. Tante Rosa doet voort!

Je hebt het misschien al gehoord: na ruim elf jaar zetten we op 1 december een punt achter Klein Spook, onze andere webwinkel, gespecialiseerd in wasbare luiers. Doordat veel mensen – volledig begrijpelijk – meer op prijs dan op duurzaamheid kopen, dekt de teruglopende omzet niet langer onze kosten. Met onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa gaan we wel door. Op onze blog lees je er meer over. En neem ook af en toe een kijkje in onze Outlet-map op kleinspook.be. Deze wordt regelmatig aangevuld met fijne producten aan kleine prijsjes.

Je maandverbanden mee op verplaatsing

Zo handig, de wet/dry maandverbandzakjes van Blümchen.

Met 2 ritsen. Achteraan stop je de propere verbanden, vooraan de vuile.

Wist je trouwens dat je die vuile handig kan toeknopen als een pakje waardoor het zonder gesmos en gebloos overal meekan.

Je vouwt je vuile maandverband in 3, met de bebloede kant naar boven, en klikt het dan toe.

Menstruatieondergoed van light naar heavy

menstruatieondergoed van light naar heavyOp korte tijd is het aanbod menstruatieondergoed enorm gestegen. Terwijl het een paar jaar geleden nog onbestaande was, zijn er nu heel veel verschillende modellen. Logisch: het is een fantastische uitvinding. Super handig! Maar hoe vind je het meest geschikte model? Hierbij een overzicht.

We zetten onze onderbroeken in een lijstje. Van light naar heavy. En we maken een onderscheid tussen katoen en synthetische materialen.

Synthetisch, voor heel licht verlies of een paar druppels urineverlies

Imse workout underwear

Katoen, voor licht bloedverlies

- EvaWear Hipster Katoen Kleur
- EvaWear Hipster Lace
- EvaWear Hipster Sport katoen
- Imse light flow zwart en bruin

Synthetisch, voor licht bloedverlies

Cheeky Mama Comfy
- Cheeky Mama Sassy
- EvaWear Boyshort
- EvaWear Brief

Katoen, voor gemiddeld bloedverlies

- Imse medium flow zwart en bruin

Synthetisch, voor gemiddeld tot veel bloedverlies

- miokoo Coco
- miokoo Fé
- miokoo Grace

Katoen, voor fel bloedverlies

- Imse heavy flow zwart en bruin
- La Renarde menstruatieondergoed

Welk model je verkiest en welk materiaal, mag je gerust laten afhangen van persoonlijke smaak. Wat voor ondergoed draag je graag? Dat kan je dan doortrekken in je voorkeur voor menstruatieondergoed.