Nederlands
RSS

Blog

Veel druppeltjes
Veel druppeltjes

Na tien jaar vonden we het tijd voor een nieuw en frisser logo.

Ruth Michaux voelde ons perfect aan. Ze maakte een logo in verschillende variaties, maar ook lijntekeningen, vormen en druppeltjes, veel druppeltjes.

Op onze sociale media hebben we ons logo al aangepast. Op onze website merk je nog niet veel van al dat moois.

Dat komt er weldra aan.

Groot Lady-cup nieuws
Groot Lady-cup nieuws

De menstruatiecups van LadyCup kregen een serieuze transformatie. Ze hebben nu een ander, zachter steeltje met bolletjes, ze zijn gladder en je kan kiezen tussen 6 kleuren. Bijzonder is dat ze veel goedkoper geworden zijn. Je hebt nu al een wit cupje voor €13,99 en een gekleurd voor €17,99. Vorm en stevigheid zijn wel hetzelfde gebleven. Gelukkig, want dat zijn de grootste redenen waarom ik zelf zo'n fan ben van LadyCup.

Vernieuwde testpakketten wasbaar maandverband
Vernieuwde testpakketten wasbaar maandverband

Onze testpakketjes wasbaar maandverband zijn terug en vernieuwd.

We hebben 3 soorten pakketten: inlegkruisjes, maandverbanden en nachtverbanden. Telkens zitten er 3 verschillende merken in. Zo kan je eens testen of het merk of model iets voor jou is.

Ze doen allemaal perfect hun werk, onze wasbare maandverbanden, maar hoe het voelt, dat is persoonlijk.

Speciaal voor tieners
Speciaal voor tieners

Tieners zijn fan van menstruatieondergoed. Het zit goed en is gemakkelijk. Soms is het even zoeken naar het juiste model. Het moet genoeg absorberen, goed zitten en mooi zijn. Bovendien vinden wij het belangrijk dat ze gemaakt zijn van ecologische materialen en in faire omstandigheden.
Imse heeft nu speciaal voor de tieners een teens exemplaar, een bikinimodel van biokatoen, in de kleuren zwart, lichtblauw en oranjeachtig rood. We hebben ze meteen in ons tienerpakket opgenomen. Natuurlijk mogen tieners ook de andere modellen dragen. En omgekeerd. 
Nog nieuw van Imse zijn de menstuatiestrings. Niet voor de absorptie van de grote vloed, maar wel handig als back-up bij de menstruatiecup of tampon, op lichtere dagen of als inlegkruisje.

Als eens aan velcro gedacht?
Als eens aan velcro gedacht?

Fiets je vaak en vind je die drukknopjes van maandverband en inlegkruisjes hinderlijk? Dan hebben we fijn nieuws voor je: onze Tsjechische leverancier Bamboolik produceert op vraag van Tante Rosa een variant van maandverband en inlegkruisjes met velcro in plaats van drukknopjes. De verbandjes zijn gemaakt in biokatoen, de maandverbanden hebben een tussenlaag in PUL, en dankzij de velcro kan je ze aanpassen op de maat van je slipje. 

Er zijn trouwens nog opties als je niet van de gewone gewone snaps houdt. EcoFemme heeft inlegkruisjes en maandverbanden met superdunne drukknopjes die je niet voelt. En Imse heeft er zonder sluiting. Je wikkelt ze rond je slipje. 

Geen zweetgeur met nuud
Geen zweetgeur met nuud

Ik ben al een paar jaar hevige fan van nuud. Drie keer per week smeer ik een beetje nuud onder mijn oksels en echt, geen zweetgeur. Ik gebruik voor de rest geen deodorant meer. Ook ZEER interessant met pubers in huis. Ja, ik spreek uit ervaring! nuud is een anti-odorant. Je zweet dus wel nog, het stinkt alleen niet meer.  Het is het micro-zilver dat daarvoor zorgt. Het remt bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken op natuurlijke wijze. Echt! Een aanrader. We hebben het startpakket naast rood - ja het is een thema deze nieuwsbrief - nu ook in het zwart, mét magic cap, om de nuud gemakkelijker uit te smeren. Ideaal probeerpakketje.

miokoo gaat voor ROOD menstruatieondergoed
miokoo gaat voor ROOD menstruatieondergoed

Wie zegt dat je tijdens je maanstonden niet voor kleur kan gaan? De meeste menstruatieslips zijn in het zwart, maar het kan ook uitbundiger. Onze twee favoriete merken gaan dit najaar voor meer kleur. Imse komt binnenkort met een tienerversie in drie kleurtjes. Daarover meer in november. Miokoo gaat nu al voor rood. 

Duurzaam duurt het langst

Miokoo is een Belgisch merk. Kathleen, de vrouw achter miokoo, ontwerpt menstruatieondergoed, maar het voelt meer als lingerie. Klopt, het is iets duurder van prijs, maar je krijgt dan ook kwaliteit in de plaats. En niet enkel kwaliteit, ze zijn ook mooi, comfortabel, absorberen goed, hebben een snelle droogtijd en - niet onbelangrijk - de onderbroeken zijn in de beste ethische omstandigheden gemaakt. Duurzaam, in alle betekenissen van het woord. 

24 soorten MeLuna
24 soorten MeLuna

De meest populaire menstruatiecups bij Tante Rosa zijn SuperJennie en LadyCup. Door hun vorm, materiaal en stevigheid blijven ze goed zitten, nemen ze de vorm van je vagina aan en heb je weinig kans op lekken. Zeker interessant als je last hebt van stevige of juist zwakke bekkenbodemspieren of als je - bijvoorbeeld na een bevalling - sukkelt met een verzakking.

Toch zijn veel vrouwen goed geholpen met de MeLuna, onze goedkopere versie. Leuk is dat hij een ringetje heeft in plaats van een steeltje en dat je hem in verschillende versies hebt. MeLuna bestaat in vier maten, je hebt een gewone lengte en een short-versie en drie stevigheden: classic, soft en sport. Dat geeft zo'n 24 opties. De grote meerderheid van de vrouwen zijn geholpen met de classic, maar het is fijn om keuze te hebben. Toch nog twijfels, vraag zeker advies

Ken je de Konjac spons al?
Ken je de Konjac spons al?

Nog nieuw bij ons is de Konjac sponge. Deze keer geen menstruatiespons, maar een sponsje voor je gezicht. Het reinigt je huid grondig, verwijdert dode huidcellen en voedt en beschermt je huid. Onze sponsjes zijn van het merk Wondr en perfect te combineren met hun facewash zeep.

Hoe gebruikt je de konjac spons?

  1. maak de spons nat tot die helemaal zacht is
  2. maak je gezicht en de zeep nat
  3. wrijf de spons over de zeep om schuim te krijgen
  4. was je gezicht met de spons in cirkelvormige bewegingen en spoel af
Ecofemme: het voelt goed

Het voelt goed om EcoFemme weer in huis te hebben. Eerst en vooral omdat het fantastische inlegkruisjes en maandverbanden zijn. Ze zijn met hun molton bovenlaag heel zacht, absoluut niet dik én ze hebben een superdun drukknopje dat je niet voelt zitten, ook niet bij het fietsen. Oh ja, en ze zijn mooi. 

Pad for pad

Maar daarnaast is het merk EcoFemme een goed doel op zich.  Ze zijn al jaren actief bezig in de strijd tegen menstruatiearmoede in hun thuisland India. In hun pad for pad-programma betaal je met de aankoop van een maandverband ook een maandverband voor een vrouw die het nodig heeft. Eigenlijk financiert EcoFemme met de verkoop van de wasbare maandverbanden tewerkstelling en onderwijs voor vrouwen en meisjes in India. Via hun tewerkstellingsproject krijgen vrouwen faire werkkansen. In een aantal lessen informeren ze meisjes over het vrouwelijke lichaam, hygiëne, menstruatieproducten en over open communicatie. De meisjes krijgen ook een kit met een aantal wasbare maandverbanden.

First period kit

Maar ook aan onze tienermeisjes wordt gedacht. Nieuw in ons gamma is de first period kit, een pakket van 12 stuks met inlegkruisjes, maandverbanden, nachtverbanden, 2 zakjes, een stuk zeep om de maandverbanden te wassen + een zeer toegankelijk boek voor jonge meisjes 'When girls grow up'. Het is een vrolijk boekje met veel tekeningen en antwoorden op vragen waar jonge meisjes mee zitten. Dochter Renée is alvast zeer enthousiast. Zie haar reel op onze Instagrampagina.

Menstruatieondergoed wassen

menstruatieondergoed wassenEen vraag die leeft bij onze klanten is hoe je menstruatieondergoed het beste wast. Eigenlijk is dat niet zo anders dan bij wasbaar maandverband: je moet ze zowel hygiënisch proper krijgen, als de bloedvlekken eruit krijgen. Omdat we weten dat de onderbroeken tegen een stootje moeten kunnen - ze worden vaak intensief gebruikt en gewassen - verkopen we enkel nog zeer kwalitatief ondergoed. We kiezen bewust voor degelijke en goedzittende menstruatieslips die jaren meegaan. Op onze website lees je uitgebreid hoe je ze het beste wast. Spoiler alert: het is absoluut niet moeilijk.

Zo weinig mogelijk afval

afwasmiddel BrauzzAls je niet van afval houdt, zit je goed bij Tante Rosa. Eén van de hoofdredenen om voor wasbaar maandverband, menstruatiecups of menstruatieondergoed te kiezen, is omdat je ze kan hergebruiken en je zo weinig of geen afval creëert. En dat geldt ook voor Brauzz. Aanvankelijk kennen we ze vooral van hun wasstrips, je weet wel die kleine doosjes met doekjes die je in de wasmachine kan doen in plaats van grote dozen waspoeder of flessen vloeibaar wasmiddel. Ondertussen hebben ze ook al een uitgebreid gamma schoonmaakproducten waarbij je de fles kan hergebruiken en telkens water mengt met een tablet. Hun nieuwste is hun afwasmiddel. Een glazen fles met een pompje. Je mengt het navulmiddel met lauw water en even later heb je afwasmiddel. Het resultaat: weinig afval. Zei ik het al?

Nieuw maandverband

Blumchen maandverbandNieuw in ons gamma zijn de inlegkruisjes, maandverbanden en nachtverbanden van Blümchen. Ze hebben een blauwe badstoffen bovenlaag en een vrolijke onderlaag. Zowel de bovenlaag, de onderlaag, als de absorberende binnenlagen zijn volledig in biokatoen, met een waterdichte PUL-laag tegen de lekken. Het zijn degelijke maandverbanden zonder franjes die perfect hun werk doen. Bovendien zijn ze absoluut niet duur.
Let op: ze zijn groter dan gemiddeld. Je kan bij de specificaties op onze website telkens zien hoe groot onze maandverbanden zijn.

Kriebels bij Tante Rosa

Kriebels bij Tante RosaDe vakantie loopt ten einde. Ook voor ons. Dat nemen we heel serieus met veel nieuwe bestellingen en nog meer plannen. De laatste weken stond de deurbel niet stil. Dagelijks stuurden onze leveranciers dozen vol Tante Rosa-spullen. Tijdens het inputten van die producten denken we na over een nieuw logo en een nieuwe website. Volgend jaar bestaat Tante Rosa tien jaar en vóór die tijd zie je ons verschijnen met een nieuwe, frissere versie van onszelf, zonder onze eigenheid te verliezen. Het geeft ons kriebels in de buik. Later hierover meer. Beloofd!

Zomer bij Tante Rosa

vakantie bij Tante RosaWe  nemen vakantie en zijn even offline. 

Je kan nog altijd bestellen, maar de pakjes worden pas op 24 juli verstuurd. 

We beantwoorden dan ook met plezier je mail.

Tot dan!

Groetjes en fijne zomerdagen

Elisabeth